Semmellatte

Bäst av två världar? Här är fiken där du kan köpa en semmellatte

Vill du slå två flugor i en smäll och få kaffe och semla i en och samma mugg? Då kommer årets semmellatte att passa dig perfekt, det är bara att springa iväg till närmaste Espresso House eller Wayne's Coffee.

När fettisdagen börjar närma sig brukar menyerna på kaféer och konditorier fyllas av mer eller mindre påhittiga semmelnyheter. I år verkar det som att de stora kafékedjorna vill att vi ska dricka vår semla som kaffe. Både Wayne’s Coffee och Espresso House har i år varsin semmellatte lagom till de gräddiga bullarnas intåg.

Hos Espresso House får du, om du beställer en ”Semla latte”, en kaffe latte på espresso och ångad mjölk smaksatt med mandel som toppas med vispad grädde och ett lock, precis som på en vanlig semla. Locket är av surdeg och pudrat med florsocker och får hela anrättningen att se ut som att man har tyckt ner en semla i muggen.

– Det kändes som en självklarhet att kombinera vår kärlek för riktigt bra kaffe samt goda bakverk och göra en modern take på vår svenska, klassiska hetvägg – en semla som serveras i ett fat med varm mjölk. Det blev vår Semla latte som vi hoppas många är nyfikna på, säger Jussi Merimaa, innovationschef på Espresso House.

Liten och extra kladdig semmelbakelse

Waynes lattevariant på semla ser inte lika spektakulär ut som den på Espresso House, men innehåller alla klassiska semmelsmaker: kardemumma, mandel och vispad grädde samt de klassiska latteingredienserna mjölk och espresso.

Du kan beställa semmellatte på Espresso House från och med den 16:e februari. Wayne’s Coffees semmellatte finns på menyn redan nu. Och vill du maxa din upplevelse beställer du såklart en vanlig semla som du tuggar i dig till din semmellatte. På Wayne’s Coffee kan du som vill variera din semmeldiet lite få en liten extra kladdig bakelse fylld med mandelmassa och toppad med frosting och mandelspån som går under namnet Minimud semla.

Det verkar kunna bli ett bra semmelår i år.

 

Läs mer:

H&M lanserar en hel kollektion med semmelsnackisar

Baka nyttiga(re) semlor till fettisdagen