Scarlett Johansson på gala och Lady Gagas rygg

Kändisar med riktigt stora, ikoniska tatueringar

Visst är det snyggt med välgjorda tatueringar? Här är några kända kvinnor som låtit nålen pryda dem med personliga historier, citat, hyllningar och minnen.
TV: Den här tatueringen ska du skaffa – baserat på ditt stjärntecken
2:13

Efter reklamen: TV: Den här tatueringen ska du skaffa – baserat på ditt stjärntecken

(2:13)

Slå på ljud

En tatuering kan verkligen vara ett sådant personligt konstverk. Är du sugen på att själv göra en större tatuering? Tänk noga på vad gör och var du gör den – du ska ha den resten av livet, en stor tatuering är väldigt svår att ta bort.

Men men det sagt – här är några kända kvinnor som vågat och som bär sina tatueringar med stolthet.

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson har, kanske lite otippat, flera stora tatueringar (och ett gäng mindre). På ryggen har hon bland annat en stor tatuering av en roskvist. Skådespelaren har också en dotter som heter Rose – kanske är det en hyllning till henne? Under rosen, vid höger skulderblad ligger ett lamm och vilar.

Hon har också en flygande uggla under höger bröst, en tatuering som passade perfekt in i skärningen på den här vackra klänningen på Vanity Fairs efterfest vid Oscarsgalan 2020. Ugglan är ofta en symbol för visdom och förändring.

Scarlett Johansson i silverklänning med synlig tatuering
The Mega Agency

Cardi B

Cardi B har gott om tatueringar, men en av de mest kända är den här påfågeln som täcker hela en skinkan och låret. Hon har haft den i över 10 år, men förra året lät hon fräscha upp den med starkare färger och nya detaljer. Dess exakta betydelsen är oklar, men vi kan ju enas om att varken påfågeln eller Carbi B är den diskreta, tillbakadragna typen?

Lady Gaga

Även Lady Gaga har ett flertal rejäla tatueringar, bland annat en hon skaffade efter inspelningarna av A Star is Born. Det är en ros längs ryggraden och inskriptionen La vie en rose – namnet på den ikoniska sången av Edith Piaf som Gaga sjunger i filmen. Det var också Gagas tolkning av den låten som förtrollade Bradley Cooper och fick honom att besluta sig för just henne i rollen som Ally.

Hon har också en stor monsterhand som sträcker sig upp på ryggen under hennes vänstra armhåla. Den sägs vara en hyllning till hennes "Monsters" som hennes fans kallar sig, och när de sträcker händerna i luften under hennes konserter.

Angelina Jolie

Angelinas ryggtavla fylld av tatueringar
The Mega Agency

Att Angelina Jolie har rejäla tatueringar förvånar kanske inte någon. Under åren har hon fyllt på och nästan hela hennes rygg är numera täckt av tatueringar.

På vänster skuldra har hon en buddhistisk text som hyllning och skydd för sonen Maddox. De i mitten symboliserar de olika kontinenterna och elementen, samt ett buddhistiskt tempel. Den till höger ska bringa lycka och välmående. I svanken har hon också en stor bengalisk tiger, som suttit där sedan 2004.

Och inte minst kompletteras de i nacken av tatueringen Know your rights, en textrad som känns väldigt Angelina, och som dessutom är en hyllning till låten med samma namn av bandet The Clash.

Rihanna

Även Rihanna har ett helt gäng, varav den största sitter under bröstkorgen och är en egyptisk gudinna i perfekt anpassad form efter brösten. Tatueringen är en hyllning till hennes avlidna mormor.

Miley Cyrus

Även Miley har gott om tatueringar – men drömfångaren på höger revben är ganska rejäl.

Foto: TT/Instagram

TV: Se 5 kändisar med udda tatueringar
1:12

Efter reklamen: TV: Se 5 kändisar med udda tatueringar

(1:12)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Kändisarnas mest misslyckade tatueringar
Tatueringen du bör skaffa baserat på ditt stjärntecken
Kändisar med likadana tatueringar som en vän eller partner