8 kändisar som är genier – baserat på deras IQ

8 kändisar som är genier – baserat på deras IQ

Hur smarta är egentligen Hollywood-eliten? Tydligen väldigt smarta! Fråga bara Ashton Kutcher som sägs ha ett IQ på 160 (!) eller Lisa Kudrow som kan briljera med sina 154. Här är listan på 8 kändisar som är riktiga genier!
5 Kändisar med annorlunda utbildningar
1:04

Efter reklamen: 5 Kändisar med annorlunda utbildningar

(1:04)

Slå på ljud

Att ha en skarp hjärna är såklart inte allt här i livet. Men visst hade det varit härligt att då och då få briljera med några oväntade kunskaper och riktiga genidrag, precis som Ashton Kutcher och Natalie Portman kan? Om det är till någon tröst är Sverige rankad som ett av de smartaste länderna i Europa, med ett genomsnitt på IQ 100.

Ett sätt att mäta sitt IQ är genom ett Mensa-test. Mensa, som har funnits i Sverige sedan 1964, använder sig av Wechsler-skalan och har en gräns på IQ 131 för att kunna erbjuda medlemsskap.

Här är kändisarna garanterat hade förtjänat en plats i Mensa. Nej, det är inga vi skulle vilja möta i På spåret...

Lisa Kudrow

Hon gjorde sig känd för hela världen som den relativt vimsiga Phoebe Buffay i Vänner. Men faktum är att Lisa Kudrow är riktigt intelligent och har ett IQ på 154.

Natalie Portman

Natalie Portman har många meriter på CV:t. Inte bara har hon vunnit en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll och en Golden Globe (båda för hennes insats i Black Swan). Natalie är också flytande i fem språk och har en examen i psykologi från Harvard University i USA. Dessutom använder hon sin röst för att engagera sig i djurrättsfrågor. Och ja... IQ sägs ligga på 140.

Shakira

Shakira är inte bara ett musikaliskt geni – hon är dessutom riktigt smart. Shakira har nämligen ett IQ på 140! Fun fact. Shakira skrev hennes första sång Tus gafas oscuras (Som betyder dina mörka glasögon) redan som åttaåring. Vet du hur många språk sångfågeln kan? 7!

Therese Lindgren

Therese Lindgren är med i Mensa
Eero Hannukainen/TT

En av Sveriges största Youtube-stjärnor, Therese Lindgren, har inte bara över en miljon följare på Youtube. Hon är också med i Mensa! Det betyder att hon har ett IQ på minst 131. I en intervju med Dagens Nyheter har hon sagt: ”Jag är riktigt grym på att lösa iq-test”.

Geena Davis

Geena Davis sägs vara med i Mensa
ED/JL/A.M.P.A.S.

Thelma & Louise och Grey's Anatomy-skådisen Geena Davis, hade inte haft några problem att spela Dr. Herman som hennes karaktär i Greys var. Hennes IQ är nämligen 140 och hon är medlem i Mensa! Förutom det har Geena dessutom pluggat i Sverige. Närmare bestämt på ett litet gymnasium i Sandviken. Under hennes tid som utbytesstudent lärde hon sig flytande svenska. Imponerande!

Ashton Kutcher

Ashton kutcher sägs ha ett IQ på 160
XAVIER COLLIN/IMAGE PRESS AGENCY

Vet du vad Stephen Hawking och Ashton Kutcher har gemensamt? Båda sägs ha ett IQ på 160. Med andra ord... jättehögt! Ashtons mål, innan han blev skådis, var att hitta botmedlet på hans tvillingbrors hjärtproblem och pluggade till och med biomedicinsk teknik.

Madonna

Madonna har ett iq på 140
VALERIE MACON

The Queen of Pop är också The Queen of books. Det sägs nämligen att sångerskan har ett IQ på 140! Hade hon velat gå med i Mensa, hade det med andra ord inte varit några som helst problem, eftersom att gränsen är 131.

DOLPH LUNDGREN

Det kanske inte kommer som en överraskning att någon som är utbildad civilingenjör inom kemiteknik, också är riktigt smart? Dolph Lundgren som har pluggat på KTH i Stockholm, University of Sydney och Massachussets Institute of Technology i USA (som han däremot inte gick färdigt eftersom han började få skådisjobb), har ett IQ på närmare 160.

Foto: TT

Relaterade artiklar
9 vanor och personlighetsdrag intelligenta personer ofta har
Oväntade vanor lyckliga personer ofta har gemensamt
Så pratar du med någon som gör dig nervös – enkla tipsen som gör dig mer självsäker