märkliga kändisbråk

Baaam recap: Drake vs Kanye – och 6 andra märkliga kändiskonflikter

Varför bråkar egentligen Drake och Kanye? Och vad handlar Camilla Läckbergs och Ulf Lundells beef om? Här är sju märkliga kändiskonflikter och bakgrunden till dem.
6 kändisar som gått osminkade på röda mattan
0:47

Efter reklamen: 6 kändisar som gått osminkade på röda mattan

(0:47)

Slå på ljud

Att bli osams med en kollega eller vän är något som händer alla då och då, men för kändisar kan ett bråk snabbt bli väldigt offentligt och i vissa fall – rätt smutsigt. Och i andra fall, rentav märkligt.

Från Azaelia Banks och Grimes till Kanye West och Drake – tillåt oss att reda ut kändiskonflikterna som nått ut i strålkastarljuset.

Grimes och Azealia Banks

Kring 2018 lade rapparen Azealia Banks upp en rad stories på Instagram om att hon hade väntat i flera dagar, hemma hos Grimes och Elon Musk, på att Grimes skulle dyka upp till ett samarbete. Hon beskrev att själva väntandet, som alltså pågick i två dygn, var exakt som ett avsnitt av skräckfilmen Get Out, och hon påstod även att Elon Musk skulle ha avlyssnat hennes telefon.

Ett år senare lade Azealia upp skärmdumpar på hennes och Grimes konversationer, där Grimes bland annat kallade Azealia för en ”drogmissbrukare” varpå Azealia svarar att Grimes ”luktar som en myntrulle” (ja, du läste rätt, myntrulle!).

Leif GW Persson och Carolina Gynning

Carolina Gynning hade sommaren 2019 ett mycket omtalat vinbråk. Bråket startade med att Persson kritiserade Gynnings rosévin som han ansåg smakade ”hemskt” och ”förskräckligt”. Gynning svarade i sin tur att hon aldrig hade släppt något rosévin och att det kändes ungefär ”lika hett som hans bukfett”. Hon fick dock mycket kritik för uttalandet och bad sedan om ursäkt för att hon hade kommenterat hans kropp.

Nicki Minaj och Cardi B

Stämningen mellan de båda rapparna Cardi B och Nicki Minaj har varit frostig ända sedan 2017 och har bara eskalerat sedan dess. Vad som började med små missförstånd och ett par tweets slutade med att duon storbråkade på en fest under Harper's Bazaars New York Fashion Week, år 2018.

Bilder från bråket visar hur Cardi B eskorteras ut från festen barfota med en tydlig bula på pannan, antagligen orsakad av Nicki Minajs säkerhetsteam som avbröt bråket efter att Cardi slängt en sko på Minaj.

Efter bråket skrev Cardi på Instagram att hon hade fått ta emot mycket skit, och att attacken var på grund av att Nicki hade ifrågasatt hennes förmåga som förälder. I ett radioprogram talade även Nicki ut och sa att Cardi ”borde skaffa hjälp”. Duon blev dock vänner en månad senare.

Gwyneth Paltrow och Martha Stewart

Bråket mellan Martha Stewart och Gwyneth Paltrow startade på ett rätt otippat sätt, från Stewarts håll år 2014. I en intervju gjorde hon nämligen ett otroligt passivt aggressivt uttalande i Bloomberg TV och i stort sett anklagade Paltrow för att härma henne med sitt livsstilsföretag Goop.

– Hon behöver bara vara tyst. Hon är en filmstjärna. Om hon var trygg i sitt skådespelande hade hon aldrig försökt vara Martha Stewart.

Gwyneth tog dock det hela med ro:

– Ingen har någonsin sagt något kritiskt om mig förut, så jag har helt chockad och förkrossad, skämtade hon och fortsatte:

– Om jag ska vara riktigt ärlig är jag så exalterad över att hon ser oss som konkurrenter. Jag är så exalterad, sa hon till Us Weekly.

Ett par dagar tidigare hade hon dessutom anställt Martha Stewarts före detta VD, Lisa Gersh.

Camilla Läckberg och Ulf Lundell

I Ulf Lundells bok Vardagar 2 kallade han författaren Camilla Läckberg för en ”litterär komposthög”. Något som Läckberg givetvis inte tyckte om, och sedan dess har hon hämnats ett flertal gånger på Lundell.

Bland annat har hon donerat 20 000 kronor till Kivik Art Centre för att upprätthålla underhållet av ett 19 meter högt betongtorn som stiftelsen satt upp i närheten av Lundells gård söder om Kivik på skånska Österlen.

Ulf Lundell har i närmare tio år jobbat hårt för att få ner tornet eftersom den som tar sig upp i tornet kan se hem till honom.

”Så i en liten kärleksgest till dig Uffe så skänkte jag nu i veckan 20 000 kronor till Kivik Art Center, öronmärkta till det fortsatta underhållet av tornet med utsikt över din bostad. Viktigt landsbygdskulturen får leva. Och du behöver inte tacka Uffe. Ett signerat ex till min syster räcker fint. Du kan skriva 'Till Lena'”, skriver Camilla Läckberg på Instagram.

Ulf Lundell har även tidigare kallat författarens yngre make Simon Sköld för ”toyboy”. När det nyligen avslöjades att Lundells nya flickvän är Ninna Prage, 38, skickade Läckberg en pik.

– Kan inte sluta skratta. Kallade det dubbelmoral redan då, när Ulf Lundell i sin bok kallar min 13 år yngre man för toyboy. Och nu.. nu har Uffe träffat en ny kvinna... som är... trumvirvel... 34 år yngre. Asså vad ÄR det med dessa gubbar med NOLL självinsikt... och som alltid, den härliga dubbelmoralen, ok för män med yngre kvinnor, men inte för kvinnor med yngre män, skrev Läckberg på Instagram.

Kim Kardashian West och Chloë Grace Moretz

År 2016 postade Kim Kardashian en nakenselfie på sig själv på Twitter, och skådespelerskan Chloë Grace Moretz bestämde sig för att komma med denna synpunkt i kommentarsfältet:

”Jag hoppas verkligen att du inser hur viktigt det är att sätta upp mål för unga kvinnor, och att lära dem att vi har så mycket mer att erbjuda än våra kroppar”.

Kim svarade dräpande:

”Låt oss alla välkomna @ChloeGMoretz till twitter, eftersom ingen vet vem hon är. Ditt omslag på Nylon är sött, förresten”, svarade hon och syftade på skådespelerskans rätt avklädda omslag på tidningen Nylon.

Kanye West och Drake

Bråket mellan Kanye West och Drake har ett par år på nacken, men började i stort sett när Kanye West regisserade en musikvideo åt Drake till låten “Best I Ever Had”. Sedan dess har man både samarbetat på låtar som “Forever” och skickat maskerade dissar och stundtals varit betydligt mer tydliga i diverse rants och utspel. Konflikten har också lett till att Kanye läckte Drakes hemadress, som sedan vandaliserades.

Det verkar också som att den passivt aggressiva beefen mellan rapparna återigen har blossat upp. Efter att Drakes vers på Trippie Redd-låten “Betrayal” började spridas nyligen postade Kanye en kryptisk tråd på sociala medier där han kunde ses lägga till Pusha T i en gruppchat.

I den postade Kanye en bild på Jokern innan han formulerade ett hot som många tror är riktat till just Drake.

“I live for this. I’ve been fucked with by nerd ass jock niggas like you my whole life. You will never recover. I promise you”, skrev han.

På låten “Betrayal” rappar Drake: “All these fools I’m beefin’ that I barely know. Forty-five, forty-four (Burned out), let it go. Ye ain’t changin’ shit for me, it’s set in stone.”

Foto: TT

Källa: Buzzfeed

Relaterade artiklar
Hailey Bieber om ryktet som säger att Justin behandlar henne illa
Jennifer Anistons tårar efter tuffa insikten under Vänner-återträffen