bli-av-med-gnisslande-skor-hack

Knepen som gör att du slipper skoskav

Står du inför utmaningen att gå in ett par nya skor? Följ Baaams knep för att slippa skoskav.

Inget tar död på glädjen över ett par nya skor som ett svidande skavsår. Men du behöver inte lida i onödan, det finns enkla tips och tricks för att förebygga och behandla skavsåren.

Har du skavsår mellan låren också? Klicka in här sen

Använd strumpor

Ta på dig ett par tjocka strumpor och gå runt med skorna i huset för att försiktigt stretcha skinnet i skorna. Skorna kommer att forma sig efter dina fötter och det blir mer bekvämt när du har på dig skorna utan strumpor.

Ta fram hårfönen

Med strumpor och skor på fötterna, använd en hårfön och värm försiktigt lädret där skorna klämmer och skaver som mest. Men var försiktig med hårfönen så att du inte förstör skorna!

Skaffa Leukoplast

Leukoplast en en slags hudtejp som traditionellt används för att fixera förband men passar utmärkt för skoskav. Använd på särskilt utsatta områden på fötterna för att förebygga sår och blåsor eller istället för plåster när skavsåren väl är framme. Detta är extra bra för ställen där det är svårt att sätta plåster och är vatten- och smutsavstötande. Finns att köpa på närmsta apotek.

Ta hand om dina fötter

Ansträngda fötter blir lätt torra, en fet fotsalva eller hudkräm hjälper till att ta hand om fossingarna.

Använd skavsårsplåster…

… innan du får skavsår. De flesta av oss har vissa områden där vi brukar få skavsår, var förberedd och plåstra om fötterna innan skavsåren fått en chans att bildas.

Foto: IBL