Läsken alla pratar om – har du smakat semmelsodan?

Glöm nachosemlan och semmelwrapen – nu ska du semlan drickas. I alla fall om man ska gå på senaste semmeltrenden att landa i butik.

Läs också: Den nya donutglassen är ALLT du behöver

Det tycks inte finnas någon gräns för svenskars uppfinningsrikedom när det kommer till det klassiska bakverket semla. Från take away-vänliga semmelwraps, kungliga prinsessemlor och fredagsmysiga nachosemlor antar nu semlan flytande form.


Hornstulls handelsplats har låtit skapa Semmelsodan och med detta träder Knivsöderän längre in i sin något obekväma slogan ”Kniv- och gaffelsöder”. Semmelsoda alltså är precis som det låter en semla i flytande form.

– Man dricker den rätt upp och ned precis som den är. Men för den som är galen i semlor rekommenderar vi att man dricker den tillsammans med sin semla för att få en hundraprocentig semmelfika, säger Sara Falkevik, marknadsansvarig, Hornstull i ett pressmeddelande.

Läsken har smak av mandlar och kardemumma och är vad som kallas ”en gräddig cream soda” – en mer krämig läsk som ska föra tankarna till grädden i locket.

– Vi har aldrig tidigare gjort en bakelse på flaska. Så här har vi en hederlig semla med mandelmassa, grädde och kardemumma där vi mjukade upp smaken med en aning vanilj, säger David Gray på Soda Nation.