Quiz, Monopol och charader – 6 svinroliga saker du kan göra inomhus

Quiz, Monopol och charader – 6 svinroliga saker du kan göra inomhus

Regn på midsommar? Igen? Deppa inte ihop för det. Testa någon av de här lekarna.

Regn på midsommar är ungefär lika obligatoriskt som nubbe och sill. Så om (när) du och ditt sällskap tröttnar på att bli blöta och flyr till värmen inomhus är det en bra idé att vara förberedd. Vi har plockat ihop ett gäng grejor du och dina kompisar kan göra när vädret sviker.

Läs mer: Sommarläsning med Netflix – 9 filmer och serier baserade på böcker

Spela tv-spel

Befinner ni er, som många andra, på någons sommarställe? Då finns det säkert ett gammalt Playstation eller Gamecube som ligger och samlar damm i något hörn. Koppla in de kontroller som finns och turas om att spela. En gammal favorit som lockar fram tävlingsinstinkten är Nintendos Mario Kart.

Musikquiz

Alla älskar quiz. Och de som ogillar quiz gör det bara för att de är dåliga på dem. Musikquiz är det mest tacksamma eftersom det är lätt att leta upp och spela musik men du kan med fördel blanda in frågor om filmer och tv-serier. Spela upp signaturmelodin för ”The Fresh Prince of Bel-Air”, obskyr 90-talsindie eller Disneylåtar.


Charader

En klassisk lek som älskas av de teatraliskt lagda. Charader behöver knappast någon längre introduktion men kort förklarat ska en person i taget ljudlöst illustrera något med hjälp av gester och kroppsspråk. De andra deltagarna ska sedan gissa vad eller vem det är som illustreras. Testa att ha olika teman på omgångarna för att variera leken.

Spela sällskapsspel

Inte endast för pensionärer! Gräv fram dina gamla Monopol, Trivial Pursuit, Risk och Cluedo och ni har underhållning klar för hela dagen.

Läs mer: Kasta inte läderskärpet! 19 snygga inredningstips som du lätt gör själv

Pekleken

Leks med fördel efter några glas. Alla skriver ner ett par (2-3 stycken kanske) sanna påståenden om sig själva på lappar. Sedan samlar lekledaren alla lappar i en hatt, drar en lapp i taget och läser upp påståendet. Deltagarna ska sedan peka på den person som man tror har skrivit lappen. Den som får flest fingrar riktade mot sig är skyldig att berätta om hen skrev lappen. Om ja, ta en sup och berätta historien bakom. Ju snuskigare påståenden och berättelser desto roligare lek.


Det var en gång

Plocka fram dina författarambitioner för den här leken. Ni behöver några ark papper och pennor, tillsammans ska ni knåpa ihop en historia. En person börjar med att skriva ”det var en gång…” högst upp på pappret och formar en huvudkaraktär. Det kan vara så enkelt som ”det var en gång en man med en rosa hatt”. Nästa person fortsätter bygga på berättelsen och viker pappret så att näste på tur endast ser de sista orden som skrivits av personen innan. Så håller ni på bordet runt: skriver några rader på berättelsen, viker, skickar vidare. När ni har gått varvet runt vecklar ni ut pappret och läser berättelsen högt för alla. Många skratt utlovas!

Foto: IBL/Shutterstock