Artikeln innehåller reklamlänkar
Allt du vill ha med dig till förlossningen

Här är allt du behöver i BB-väskan

Är det dags att packa BB-väskan? Då vill du inte missa viktiga saker som mjukisar och amning-bh. Här listar vi alla viktiga saker du verkligen vill ha med dig när det är dags att åka till förlossningen!

Det är inte så lätt att på förhand veta vad du vill ha packat i din BB-väska. Du har kanske aldrig varit på BB och har svårt att föreställa dig vad en nyförlöst suktar efter mest av allt? För det första, var lugn. I princip allt går att ordna i efterhand, du har ju förhoppningsvis en partner eller annan familjemedlem som inte ligger utmattad och behöver vila.

Men för att vara på den säkra sidan kan du läsa vår lista som är godkänd av flertalet föräldrar som alla har packat BB-väskan flera gånger tidigare.

16 saker du vill ha med till förlossningen

1. Se till att packa ner ett par t-shirts att ha efter förlossningen. Gärna någon storlek större än vanligt eller en rymlig modell. Det är skönt med något som inte åker upp över magen. Som den här från KappAhl. Här kan du köpa den (länk till Apprl)

2. Detsamma gäller på byxfronten. Se till att ha ett par riktigt mjuka sweatshirt-byxor i packningen, som de här från Champion. Du vill undvika att det stramar åt över höfter och underliv. Här kan du köpa dem (länk till Adtraction)

3. Nya sköna trosor kan vara bra att ha med. Med största sannolikhet sportar du den klassiska kasslertrosan (googla om du inte fattar) ett par dagar men till slut är du redo för vanliga trosor och då vill du att de ska vara sköna och sitta som en smäck. Som de här sömnlösa från KappAhl. Här kan du köpa dem (länk till Apprl)

4. Glöm inte att packa några sköna amnings-bh:ar. Som förstföderska är chansen stor att du är kvar på BB när mjölken rinner till och då är det skönt att enkelt kunna ta fram bröstet och amma. För funkar amningen är det var du sysselsätter dig med i början. Funkar den inte är det skönt att slippa tänka på dåliga bh:ar och saker som kommer i vägen för bebisen som kanske har annat att kämpa med. De här kommer från KappAhl och sitter riktigt skönt runt bröstet. Här kan du köpa dem (länk till Apprl)

5. Godis och läsk är verkligen gott efter en förlossning. Du behöver energi! Och gillar du något annat, så se till att ha det i väskan. Du förtjänar ALLT, så se till att bulla upp med dina favoriter. Ett tips är att även köpa druvsocker. Du kanske inte är sugen på något alls under förlossningen men kan ändå behöva energi. Då är druvsocker GULD! Här kan du köpa det (länk till Adtraction)

6. Purelan – räddaren av såriga bröstvårtor! Ja, det kan vara smärtsamt att amma. Otroligt smärtsamt. Det kan kanske till med blöda. Det är då du packar upp Purelan och smörjer och smörjer. Skönt och helt ofarligt för din bebis. Här kan du köpa det (länk till Adtraction)

7. Duschkräm som luktar gott (eller känns mjuk mot huden). Kanske vill du hoppa parfymerade produkter och då satsar du mer på känslan. Men det kan vara härligt och kännas lyxigt att duscha i en riktigt skön duschkräm efter förlossningen, som den här från Body Shop. Här kan du köpa den (länk till Adtraction)

8. Mössa till bebisen – det är viktigt att hålla huvudet varmt. Och sött. Kanske med den här blommiga från Newbie. Här kan du köpa den (länk till Apprl)

9. Omlottbody är att föredra när bebisen är alldeles nyfödd. Hen är säkert naken för det mesta men det vara skönt med en body du inte behöver dra små armar genom i onödan. Även den här, från Newbie. Här kan du köpa den (länk till Apprl)

10. Små, små strumpor som ska sitta på de sötaste och minsta fötter du någonsin skådat. Kanske de här söta från Lindex? Här kan du köpa dem (länk till Adtraction)

11. Och på tal om strumpor. När du åker hem behöver bebisar skydda sina rumpor, så även några par byxor ska finnas i väskan. De här neutrala kommer från H&M. Här kan du köpa dem (länk till Apprl)

12. En skön overall till bebisen är bra att ha med. Det är enkelt att bädda ner den i en modell som denna, från Newbie med dragkedja hela vägen ner, när ni ska åka hem. Här kan du köpa den (länk till Apprl)

13. Babyskydd till bilfärden hem. Även om du ska ta taxi hem är det viktigt med babyskyddet då det aldrig finns att låna till de allra minsta. Som det här från Britax Römer. Här kan du köpa det (länk till Tradedoubler.com)

14. Tofflor kan vara skönt att ha när du MÅSTE röra på dig och gå och hämta mat eller dricka i matsalen. Passa på att köpa ett par snygga du även vill ha i sommar, som de här från Puma. Här kan du köpa dem (länk till Adtraction)

15. Mobilladdare och hörlurar – du vill både fota och underhållas då bebisen sover typ 21 timmar per dygn i början. Varför inte de här coola från Sudio. Här kan du köpa dem (länk till Adtraction)

16. Snutte eller filt till bebisen – eller en kombo som den här från Done By Deer. Köp den gärna i god tid så den doftar ”hemma”. Här kan du köpa den (länk till Adtraction)