Louise Johannisson börjar blogga på Baaam

Säg hej till Louise Johannesson – ny bloggare på Baaam!

Louise Johannesson är den rutinerade bloggaren med fler resdagar än de flesta av oss. En sann foodie som älskar mode och färgglada outfits, träning och nervkittlande äventyr. Hon driver nätverket ”Friendcation” som sammanstrålar kvinnor på resor och äventyr och är ny bloggare hos oss på Baaam. Lär känna Louise närmare här!
Titta in i de svenska kändisarnas lyxiga lantställen
1:14

Efter reklamen: Titta in i de svenska kändisarnas lyxiga lantställen

(1:14)

Slå på ljud

Louise, stort välkommen! Hur känns det att bli en del av Baaam?

– Tack, Wow! Känner mig både ärad och extremt peppad på att bli en del av ett så otroligt starkt gäng brudar. Bästa bordet! Detta bli en ordentlig nytändning för en som bloggat sen långt innan det hette blogg. (Och innan det gjorde jag papperskompendium med inklippta bilder som jag kopierade upp, häfta ihop och delade ut till alla mina vänner om saker vi gjort. Vi hade även ett radioprogram som vi bandade på kassett och en Talkshow jag spelade in med pappas filmkamera på VHS. Otroligt material, måste leta upp! Hur gammal lät jag nu?)

Tillsammans med Joanna Swica driver Louise nätverket ”Friendcation” som bland annat arrangerar resor, äventyr och aktiviteter för sina idag 12.000 kvinnliga medlemmar. Något hon själv beskriver som sitt drömjobb.

Så, berätta – vem är du?

– Jag är Louise, 35 år bosatt i Stockholm med min lilla familj på 3. Kommer från Västkusten men har rest och flyttat runt halva mitt vuxna liv. Träffade kärleken på Yacht Week i Kroatien och kom till Stockholm för 11 år sedan, säger hon och fortsätter:

– Nu en multitaskande egenföretagare och mamma som sammanstrålar kvinnor på äventyr i ”Friendcation” som jag driver tillsammans med bästis, Joanna Swica. Jag är en foodie, älskar piffiga outfits och lika mängder svettiga träningspass. Om jag uppskattar en cava på is en planlös lördag över en lunch utan slut lika mycket som att dricka kok-kaffe vid öppen eld i en mullig skog? Ja. Inget utesluter det andra och kontrasterna är det bästa.

Vad kommer vi att få läsa om i din blogg?

– Just nu känns det som att vi äter, sover och andas renovering. Så det kommer det absolut bli inslag av. Annars blir det en härlig mix av både sånt som glittrar och skaver. Högt och lågt. Mat, resor, kvinnor, kläder, lifehacks, inredning, pengar och familjeliv såklart. En liten släng sunt förnuft, balans och en massa om vad vi gör med våra 12.000 kvinnor i Friendcation. Skapat och landat mitt drömjobb och där händer det alltid en massor kul grejer.

Louise är nybliven mamma till Ralph och ser fram emot att visa upp världen för honom och leva mammarollen, på sitt eget sätt, och drar sig inte för att ryta ifrån när hon får ombedda ”tips och råd” för hur man bör vara som mamma.

Du har ju nyligen blivit mamma – kommer vi få läsa mer om detta i bloggen?

– Känns oundvikligt. Min snart 4 månader gamla son Ralph är en riktig liten godbit och livet som mamma bjuder på minst sagt nya roliga upplevelser och situationer. (För att inte nämna pekpinnar, mallar och myter jag gärna slår hål på genom att lyssna mer inifrån än utifrån.) Ser fram emot att livet tar en ny riktning och att jag ska få dela det här.

Det känns som att du alltid är på vift – var kommer ditt stora reseintresse från?

– Lustigt! Skrev precis ett inlägg om detta på Instagram. Hur jag som liten drömde om att vara programledare i När och Fjärran på TV4. Efter det valde jag gymnasium som lockade med “Gör din praktik utomlands” och på den vägen är det. 10 år senare och dubbelt så många år av resande så är intresset för att uppleva och upptäcka fortfarande lika brinnande hett. Nu i liten annan regi då det delvis är mitt jobb och att jag på sidan av det vill visa Ralph allt jag vet om världen. Resa med barn kanske ska bli ett eget inslag? Oavsett om det är i det långa landet Sverige eller på träningsresa på Fuerteventura där vi befinner oss just nu.

Har du något drömresmål som du ännu inte hunnit besöka?

– Jag har flera! Just dessa kanske är mer temaresor än resemål. Topplistan just nu: Outdoor-resa i Canadas berg och dalar samt en roadtrip genom USA i Cowboy-boots och filthatt. Hur kul?!

Vi lever ju i en speciell tid, vad längtar du efter allra mest just nu?

– Att kramas, umgås och inte känna mig begränsad. Kort svar men det är inte svårare än så. Jäklar vad man fick lära sig att uppskatta the small tings detta året. I och för sig väldigt nyttigt det med. Jag tror att året som varit, på flera sätt, fick många inklusive mig själv att stanna upp och hinna reflektera lite. Det är alltid nyttigt.

Berätta något vi inte vet om dig!

– Nej, men gud så svårt. Vi har ju precis börjat bekanta oss. Jag sparar nog på det tills längre fram. (Läs: Ska fundera ut något) Nu är jag mest bara jättepepp på att sätta igång. Har redan lurat på några inlägg, samt givetvis börjat snoka runt bland mina bloggkollegor. Stjärnor alltså!

Här hittar ni Louises blogg på Baaam!

Relaterade artiklar
Säg hej till Natalie Chanise Eriksson – ny bloggare på Baaam
Säg hej till Christin ”Midis” Clausen-Bruun – ny bloggare på Baaam!
Säg hej till Jessica Hallbäck – ny bloggare på Baaam!