Därför blir du lyckligare och friskare av snittblommor

Brukar du också unna dig en bukett färska blommor i veckan? Fortsätt så – snittblommorna kan nämligen förbättra din hälsa och göra dig lyckligare.

Snittblommor har blivit en självklar trend hos många och att unna sig en bukett färska blommor i veckan har sällan varit så inne. Och forskare menar att du bör fortsätta på samma sätt – eftersom blommorna kan göra dig både lyckligare och mer hälsosam.

Du kan bli lyckligare och friskare av en bukett blommor!

Du kan bli lyckligare och friskare av en bukett blommor!

Det är läkaren och forskaren Raj Dasgupta som förklarar för amerikanska Elle Decor att det finns studier som visar att vissa sjukhuspatienter mår bättre av färska buketter i rummet och att de tar mindre dos smärtstillande och får mindre ångest.

Relaterat: Trendspaning: så ser våren ut hos största inredningshusen

Dessutom förklarar psykologen Dak Kopec i samma artikel att buketter kan boosta din lycka tillfälligt samt att krukväxter har en tendens att sänka din stressnivå. Anledningen ska vara att blommor är förknippade med lyckliga händelser, vilket i sin tur ska ”lura” hjärnan att göra dig gladare.

Slutligen ska blommorna ha positiv inverkan på din hälsa genom att symbolisera sommar och solsken, vilket undermedvetet kan göra dig mer harmonisk. Så om du funderar på att köpa en knippe blommor på vägen hem – gör det bara!

Läs mer:
Experten avslöjar vårens största inredningstrender 2017
28 inspirerande bilder som får dig att älska grå inredning
Vårens snyggaste inredningsdetaljer – för under 500 kronor

Foto: IBL