Marabou lanserar en adventskalender – typ...

Marabou lanserar en adventskalender – typ...

Är du en gottegris med en fäbless för mjölkchoklad? Vet du dessutom med dig att du inte frossar i choklad så fort minsta lilla möjlighet skulle yppa sig? Då är Marabous adventskalender precis rätt för dig.

Handen på hjärtat – vem gillar inte mjölkchoklad? Vem skulle tacka nej till en bit av len Marabou mjölkchoklad till morgonkaffet i nästan en hel månad? Känner vi lukten av ännu en chokladkalender på marknaden? JA! Typ…

Marabou landar här mellan att uppfylla alla mjölkchokladälskares drömmar och att ge lättjan ett ansikte när de lanserar en 150 gram stor chokladkaka, utformad som en adventskalender. Kruxet är att det bara är på själva omslagsplasten som adventskalendern är. Det är alltså inga riktiga luckor, utan bara fejkluckor tryckta på plasten. Du öppnar alltså chokladkakan som vanligt och sedan får du lita till din egen förmåga att stå emot att bara pressa i dig alltihop på en gång, och istället snällt fördela rutorna över 24 dagar, utan luckor av perforerad papp som barriär. Blir chokladkake-kalendern en flipp eller flopp? Det återstår att se.

Ett överflöd av lyxiga ätbara adventskalendrar

Om du vet med dig att du inte kan hålla fingrarna i styr om det ligger en öppen chokladkaka hemma kan det vara vettigare att satsa på en traditionell adventskalender där godsakerna ligger i tryggt förvar i sina små fängelser av plast och papp. Den omtalade nyheten Delicato-almanackan har ju gett de otålig gottegrisarna en bakdörr genom att stansa ut en jättelucka som man kan öppna för att komma åt alla bitar på en gång. Men man kan ju också låta bli den och använda de små en-åt-gången-luckorna, som en sansad vuxen.

Marknaden med ätbara adventskalendrar har vuxit senaste åren.

Marknaden med ätbara adventskalendrar har vuxit senaste åren.

Hur många godiskalendrar marknaden mäktar med får vi se, 2018 fylls butikerna i alla fall till bristningsgränsen av förpackningar med gotter bakom små luckor. Eller vad sägs om en lakritskalender från Lakritsfabriken, chiligodiskalender från Chili Klaus eller en chokladkalender från Nabu med inte mindre än 60 chokladpraliner bakom de 30 luckorna. Och Shöttingers adventskalender med en mix av marsipan, mandlar och lakrits får det att vattnas i munnen. Och då har vi bara nämnt några av de mer exklusiva varianterna.

Vilken blir din favorit?

Läs mer:

Delicato släpper adventskalender föra alla fikaälskare

Så gör du din egen adventskalender till julen 2018