Max släpper ny milkshake – med hjortron och glass

Max släpper ny milkshake – med hjortron och glass

Nu släpper Max ännu en milkshake – "Lyxshake Hjortron" – och den låter som allt vi behöver för att klara höstens alla bakisdagar.

För hamburgerkedjan Max verkar 2018 handla om olika shakes: milkshakes, lyxshakes och vegan-shakes. Senast i raden av nyheter är deras Lyxshake Hjortron som består av mjukglass, vispad mjölk, hjortron och vispgrädde, och denna dekadenta Norrlandsdröm kommer att finnas på menyn från den 16 augusti 2018 till och med den 17 januari 2019.

Bären är plockade i Sverige, och lyxshaken som alltså toppas med ”den norrländska skogens guld” har tagits fram i samband med Max 50-årsjubileum. Hamburgerkedjan grundades nämligen i Lappland, eller närmare bestämt i Gällivare, 1968.

Läs också: Nu kommer vego-nuggets till Max – och 3 andra vegonyheter

Strax före sommaren lanserade Max sina veganshakes som är baserade på kokos, och planen var då att på sikt ersätta alla vanliga milkshakes med det veganska alternativet. Deras glassbaserade lyxshake skulle dock fortsätta att finnas kvar, men med ett veganskt alternativ.

Samtidigt som hjortron-shaken släpps återlanseras även burgaren Spicy Avocado som finns i tre varianter: kyckling, halloumi och nötkött. Dessa kommer dock bara att finnas tillgängliga till och med den 17 oktober.

Artikeln publicerades först på ELLE.