Baaams nya bloggare Midis, Christin Clausen Bruun, med barnvagn och inredning.

Säg hej till Christin ”Midis” Clausen-Bruun – ny bloggare på Baaam!

Baaams bloggfamilj fortsätter att växa – och det senaste tillskottet är färgstarka Midis – eller Christin Clausen-Bruun som hon egentligen heter. Här får du veta lite mer om henne!

Christin Clausen-Bruun lever efter devisen ”man kan alltid ändra sig” och tycker att livet är extremt härligt. På bloggen blandar hon gärna inlägg om mode och mat med egna erfarenheter av post-förlossningsdepressioner, insomnia och ångestproblematik.

Hjärtligt välkommen, Christin! Hur känns det att bli en del av Baaam?

– Tusen tack! Det känns så himla kul! Jag har definitivt längtat efter mer Baaam i livet. Efter ett minst sagt konstigt år bakom oss, så känns det helt rätt att öppna fönstret och släppa in frisk luft i livet.

Berätta, vem är du?

– Jag heter Christin och bor i centrala Malmö med min man Anton och mina två barn Algot 6 år och Idun 1,5 år. Jag förstår knappt att jag snart är 34 år för det känns fortfarande som jag inte vuxit upp (eller så är det för att jag inte vill växa upp). Jag driver eget bolag som inom content development och digital marknadsföring och så har vi ett sommarhus på landet som är en liten dröm. Så på pappret är jag väl rätt vuxen antar jag, men lever nog mitt liv utifrån grundtanken att man kan ändra sig när man vill.

Så söker du hjälp när du drabbats av depression
1:04

Efter reklamen: Så söker du hjälp när du drabbats av depression

(1:04)

Slå på ljud

Vad kommer vi att få läsa om i din blogg?

– Jag vet det låter pretentiöst, men livet. Jag tycker livet är extremt härligt, men också väldigt svårt ibland. Jag har brottats med post-förlossningsdepressioner, insomnia och ångestproblematik. Det definierar inte mig, men det är en del av mitt liv och vardag. Ibland skriver jag texter som jag själv längtat efter läsa, eftersom jag tycker det är viktigt. Och ibland bloggar jag om en fina kläder jag går i eller god mat jag äter - alltihop med Malmö som kuliss.

Vad läser du själv för bloggar?

– Jag gillar bloggar som har en bra mix av lite av allt. Som att sms:a med en vän. Ibland får man en skärmdump på en fin klänning man funderar på att köpa och ibland får man hjärtskärande sms om att livet drabbat en.

Vad är din främsta drivkraft?

– Att inte känna mig ensam och att leva ett bra och glatt liv. Det är därför jag skriver, att få dela livet med andra är ibland läskigt, ja, men också helt otroligt. När någon skriver ”jag känner igen mig”, så är det värt varenda sekund. Jag somnar mindre ängslig då.

Vad brinner du för?

– Att man ska få leva vilket liv man vill, hur man vill. Det är inte alltid så enkelt för vi placeras ofta i olika fack med olika sorters förväntningar på oss som kan få oss att ramla och slå oss.

Hur pratar du om dina barn om feminism och jämställdhet?

– Mina barn är fortfarande ganska små, även om Algot absolut börjar fundera på livet ute i den stora, vida världen. Vi pratar om saker när de dyker upp, när Algot lyfter en fråga men annars försöker jag visa mina barn genom att leva livet så gott det går. Jag tar striden i mitt förhållande om jämställdhet och jag försöker vara en förebild för mina barn genom att visa att alla kan göra allt. Jag lyckas inte alltid, men jag sitter ofta med armarna i kors och vägrar någonting. Det hoppas jag de tar med sig i livet.

Berätta något vi inte vet om dig!

– Jag är transparent med det mesta men en gång lurade jag min lillebror när vi var små. Jag sa att det var okej att bajsa i havet, att det skulle sjunka, men den flöt upp till ytan. Jag får fortfarande höra om det men nu från mina brorsbarn. En legendarisk historia alltså.

Haha! Otroligt lur! Slutligen, varför heter bloggen ”Midis”?

– Jag valde det på den tiden då digitalt och IRL var två olika saker och innan man blev sitt blogg-namn. Jag ville ha ett kort namn, som var lätt att stava (motsatsen till mitt långa namn) men det bet mig i rumpan lite när man började träffas på events och ingen (inte jag heller) visste hur det skulle uttalas, hehe. Men det betyder typ också ”mitt på dagen” på franska och jag resonerad att det är det ju alltid någonstans i världen!

Läs Christin Clausen-Bruuns blogg här!

Relaterade artiklar
Säg hej till Jessica Hallbäck – ny bloggare på Baaam!
Säg hej till Moa Alfredsson – Baaams nya bloggare!
Säg hej till Baaams nya true crime-blogg – Hanna Lönegren!