Stockholms bästa midsommarfiranden 2017

Ska du fira midsommar i Stockholm? Då är Mosebacketerassen, Skansen och Vinterviken tre platser värda ett besök. CHIC guidar dig till stans bästa midsommarfiranden!

Många väljer att lämna Stockholm över midsommar, men för dig som ska fira högtiden i stan finns flera olika alternativ. På Mosebackterassen bjuder Södra Teatern på ett firande med twist, i Vinterviken serveras ekologisk midsommarbuffé och på Skansen pågår firandet i vanlig ordning i dagarna tre. Baaam guidar dig till Stockholms bästa midsommarfiranden.

Klicka dig in i bildspelet nedan för att se var du kan fira midsommar 2017 i Stockholm!

Läs mer: Bind en egen midsommarkrans – så här gör du

Bläddra vidare för att se Stockholms bästa midsommarfiranden! 

Fira midsommar på Skansen! Här håller firandet på i dagarna tre. Resning av majstången, dans och lekar sker mellan kl. 14.00-15.30 på midsommarafton och på midsommardagen får du lära dig att binda en egen midsommarkrans. Läs mer här!

Fira midsommar på Södra teatern! Här välkomnas alla – gamla som unga, till ett firande med oväntad twist. Från kl. 12.00 smyckas stången som reses vid kl. 14.00 med en (o)traditionsenlig dans. Värd för firandet är dragshowartisten Miss Inga och Södra Teaterns VD Ingmari ”Helga” Pagenkemper. Läs mer här!

Fira midsommar i Vinterviken! Ett klassisk firande intill vattnet. Från kl. 12.00 serveras ekologisk midsommarbuffe och kl. 15.00 reses midsommarstången med dans till dragspel. Läs mer här! 

Fira midsommar på Fjäderholmarna! Passar utmärkt för dig som vill fira i skärgården, men inte behöva åka så långt. I trådgården på Stora Fjäderholmarna kan du gå tipspromenad och lyssna på trubadur kl. 13.00. Vid kl. 14.00 är det dans runt stången till ett husband. Läs mer här!

Fira midsommar på Lidingö! Vid Kyrkvikens strand arrangeras ett traditionellt midsommarfirande med dans kring stången och midsommarmat. Firandet är alkohol- och drogfritt och det är Nema Problema Foundation, en organisation som verkar för integration av nyanlända i Sverige, som håller i det. Läs mer här!

Fira midsommar på Vaxholm! Du som vill fira midsommar i skärgården är välkommen till Vaxholm där majstångsklädning sker kl. 14.00 och resning med folkdans och uppvisning inleds kl. 16.00. Sen blir det lekar! Läs mer här!

Fira midsommar vid Farsta gård! Här bjuds du på traditionsenligt firande med dans och lekar runt midsommarstången. Området öppnar kl. 12.00 och det blir långdans, lekar, dragkamp och godisregn till barnen. Ta med en egen picknick-korg! Läs mer här.

Fira midsommar i Nyckelviken! Vid Nyckelvikens Herrgård i Nacka pågår firandet mellan kl. 11.00-17.00. Resning av midsommarstång, dans, musik, lekar och ponnyridning är några av aktiviteterna som erbjuds. Läs mer här!

Fira midsommar på Dalarö! I Schweizerdalen på Dalarö anordnas ett traditionellt midsommarfirande med danslekar, servering och minimarknad. Midsommarstången reses kl. 13.00. Läs mer här!

Läs mer:
Fina midsommarkransar som du kan bära året om
26 snygga och trendsäkra klänningar till midsommar
Så blir du midsommarfin även om det är kallt ute
30 blommiga midsommarklänningar – från budget till lyx

Foto: IBL