Från förort till skärgård – här firar du midsommar i Stockholm 2018

Du behöver inte ett lantställe för att ha en mysig midsommar med dans, musik, jordgubbstårta och snaps. Baaam listar de bästa midsommarfiranden i Stockholm 2018.

Läs mer: Glöm midsommarstång – årets trend är en midsommarfitta

Du behöver inte ett charmigt lantställe och perfekt lagad plockmat för att ha en fantastisk midsommar. Du som är kvar i stan över midsommar 2018 har gott om valmöjligheter även här. Baaam listar några av de mest populära midsommarfiranden i Stockholm i år.

Skansen

Ett klassiskt midsommarfirande som pågår i tre dagar, från morgon till kväll. Här kan du binda din egen midsommarkrans, dansa runt stången och leka lekar. Läs mer här.

Södra teatern

Mosebacketerrassen på Södra teatern anordnar ett mindre traditionellt midsommarfirande med dragshowartisten Miss Inga som värd. Det finns midsommarstång, dans, musik och mat. Till kvällen öppnar även resten av huset med klubbar och DJ:s som kör natten lång. Läs mer här.

Läs mer: Skagentårta och 6 andra ljuvliga vegan-recept för midsommar

Fjäderholmarna

Skärgårdsön som ligger närmast stan ställer till med traditionellt midsommarfirande. Klockan 14 reser man stången och det finns tipspromenad, fika, korv och fiskdamm. Perfekt för den som vill ut i skärgården men ändå ha nära hem. Läs mer här.

Vaxholm

Vid Lägret på Vaxholm börjar man med att klä midsommarstången klockan 14 med resning två timmar senare. Läs mer här.

Jakobsbergs gård

Traditionellt midsommarfirande i Bredäng med midsommarstång, folkmusik, dans, gräddtårta och jordgubbar.

Missa inte! Så fixar du perfekta lockar som håller hela midsommar

Nyckelviken

På Nyckelvikens herrgård i Nacka ordnar man ett traditionellt midsommarfirande mellan 11-17. Midsommarstången reses klockan 15 med lekar och musik. Även Hembygdsmuseet håller öppet under dagen. Läs mer här.

Dalarö

Man har firat midsommarafton på Dalarö sedan 50 år tillbaka – och i år är inget undantag. I Schweizerparken reser man stången klockan 13 och därefter blir det sång, dans, glass och lotterier. Läs mer här.

Kungsholmen

I Rålambshovsparken ordnar den ideella organisationen Nema Problema ett midsommarfirande för alla. Fokus ligger på att stärka integrationen och det kommer finnas dans runt midsommarstången, lekar, hemliga kändisframträdanden och ”speed integration dating”. Firande pågår mellan 11.30-14.00 och är alkoholfritt. Läs mer här.

Vinterviken

På Vintervikens trädgård ordnar man midsommarfirande på ängen och i Orangeriet. Stången kläs klockar 13 och dansen börjar vid 15. Mellan 12-15 kan du i Orangeriet äta buffé med klassisk midsommarmat för 275 kronor. Läs mer här.

Täby

Här kan du bli både hämtad och lämnad med traktor, binda kransar och njuta av aktiviteter som dans och ponnyridning. Firande pågår mellan 10-16.30 i Rönninge by. Läs mer här.

Foto: IBL