Artikeln innehåller reklamlänkar
Så undviker du att mobilbatteriet dör i kylan

Så undviker du att mobilbatteriet dör i kylan

Har du märkt att din mobil ofta lägger av när det är kallt ute, trots att du har batteri kvar? Baaam vet varför – och hur du slipper det.

När det är kallt ute och minusgrader i luften brukar batteriet på mobilen ta slut snabbare. Ofta går det från 40 procent till noll på bara ett par sekunder – men det går att undvika.

Men varför laddar mobilen ur snabbare när det är kallt? Anledningen är att litium-jonbatterier, som finns i telefonen, inte klarar av kyla. Vid -20 grader slutar många batterier att fungera helt och hållet. Apple har gått ut och berättat att deras Iphone bör användas i 0 till 35 grader – det vill säga ganska långt ifrån svenskt vinterväder.

Som tur är finns det en del knep för att få mobilbatteriet att hålla längre.

Låt mobilen ligga kvar i fickan och ta bara fram den om du verkligen måste. Mobilen mår bättre av att värmas i fickan av din kropp än att vistas ute i kylan.

Ett headset är A och O för att få mobilbatteriet att hålla längre. Justera det du behöver göra dia handsfreen så plockar du inte fram den lika ofta.

Investera i en powerbank. Den fungerar som en portabel laddare och kan rädda dig i många krisiga situationer. Dessutom kan du ladda telefonen utan att vara beroende av vägguttag. Powerbanks finns bland annat att köpa här (länk till butik).

Foto: IBL