Fia Anderberg börjar blogga på Baaam

Möt Fia Anderberg – Baaams nya bloggare

Vi är så glada över att få välkomna Fia Anderberg som ny bloggare på Baaam. Här kan du få lära känna henne!

Fia Anderberg var bantningsbloggaren som helt bytte fokus och blev kroppsaktivist. I dag skriver hon på både blogg och sin instagram om hur man blir vän med sin kropp, hur att få barn förändrat henne och varför hon valt att bo i ett hus utanför Halmstad – långt från storstan. Läs mer om detta och mycket mer om Fia här nedan.


Välkommen till Baaam, Fia!

– Åhhh, tack snälla! Så peppad som jag är på att äntligen få komma till er har jag inte varit på länge! Så kul!

Hur känns det att bli en del av Baaam?

– Det känns fantastiskt! Här bloggar ju redan ett helt gäng med fantastiska och inspirerande personer så det ska verkligen bli en är att vara en del av detta!

Så, berätta – vem är du?

– Jag är en glad och sprallig smålänning som funnit ro och kärlek i Halmstad. 30 år ung, spirituell mamma som vill förändra samhällets syn på våra kroppar. Jag jobbar som kroppspositiv inspiratör och influencer och vill använda min stora instagramkanal till något viktigt. Och med en bakgrund med ätstörning och skev kroppsbild valde jag i samband med mitt tillfrisknande att lägga mitt fokus på det – att inspirera till att älska sin kropp och acceptera den för vad den är. Utöver det har jag, min sambo och vår 5 månader gamla dotter Ingrid precis köpt och renoverat ett hus strax utanför Halmstad, på min drömplats. Detta tillsammans med vår hund Märta och katten Elsa.


Vad kommer vi få läsa om i din blogg?

– Allt mellan himmel och jord. Typ. En salig blandning av kroppspositiv pepp, mammalivet, kristaller, inredning och renovering. Jag älskar att lägga tid på mina inlägg och delar med mig av mycket tips kring kroppskärlek och hur man uppnår kroppsacceptans. Jag är ärlig och delar med av mycket känslor, hur det är att leva med ångest som jag gjort sen jag var 10 år. Här blir det högt och lågt, genuint och äkta.

Som du säger skriver du ju mycket om kroppspositivism och att ha en sund relation till sin kropp – hur hamnade du på den banan?

– Det var 2015 som jag plötsligt fick nog. Jag hade levt med skev kroppssyn, bantat och hatat mig själv sen jag var 12 år och var så otroligt trött på det. Det var då jag tog upp telefonen och ringde till ätstörningsmottagningen här i Halmstad och bad om hjälp. Jag fick efter utredning diagnosen extremt kroppsfixerad och påbörjade sedan min behandling med KBT. Det var det bästa jag har gjort. Till en början blev min instagram någon slags hjälp för mig själv. Ju mer jag skrev om det desto bättre mådde jag. I samband med det förstod jag att jag var långt ifrån ensam med mina känslor och mitt mående. Där insåg jag att jag faktiskt inspirerar andra med att prata öppet om mina erfarenheter, mitt mående och den problematik som faktiskt finns kring ämnet. Så på den vägen är det.

Fia Anderberg på Baaam - 4

Foto: @mikaagren/Instagram

Vad har du för tips till någon som vill förbättra sin relation till sin kropp?

– Jag har så många och min blogg kommer krylla av dem men om jag ska dela med mig av ett tips här och nu – kasta vågen!! Och följ rätt personer på sociala medier. Okej, det blev visst två stycken. Haha, häng med mig på bloggen, där ska jag tipsa om massa saker!


Du har ju nyligen blivit mamma – kommer vi få följa det i bloggen?

– Ohja, hon är en såååå stor del av mitt liv så det är verkligen inte något jag inte vill dela med mig av så att säga. Jag hoppas att kunna bjuda på en genuin och ärlig blandning av det mesta i mitt liv.

Berätta något vi inte vet om dig!

– Hmm oj! Jag har kommit till att bli en riktig Crazy Crystal lady. Kanske ni inte vet vad vad kristaller är? Det är också något som ni kommer få ta del av i bloggen. Mina kristaller och hur jag använder dem. Jag har på senare tid intresserat mig mycket för det spirituella och fått galna upplevelser och intuitioner med mina kristallet. Bland annat att jag hade otroligt konstiga känslor inne i vårt sovrum i det nya huset vi flyttade till, som faktiskt försvann när jag renade rummet med salvia och lät de gamla energierna försvinna ut genom fönstret. Väldigt creepy och inget jag riktigt vågat prata om.


 

Läs Fia Anderbergs blogg här!