Ricki Petrini är ny bloggare på Baaam!

Möt vår nya bloggare Ricki Petrini: "Jag har länge saknat mångfald bland svenska influencers"

"Jag ska blogga om hur det är att vara en framgångsrik kvinna i karriären. Om hur man slår sig fram i den mansdominerade mediebranschen. Hur jag som afrosvensk ofta befinner mig i rum där ingen delar min hudfärg.", säger Baaams nya bloggare Ricki Petrini.

Oavsett om du räknar hennes järn i elden, bollar i luften eller titlar på visitkortet så är svaret: många. Ricki Petrini beskriver sig själv som en ”härlig tjej” (och hon har helt rätt) som ”lever ett spännande och hektiskt liv där karriär, resor, mode och beauty fyller vardagen”.

Vilken tur att hon står redo att dela med sig av sin vardag från och med nu. Sedan januari 2019 är hon ny bloggare på Baaam och både läsare och redaktionen är oerhört peppade över samarbetet.

Vi tog en pratstund med vår nya, vassa förmåga för att lära känna henne lite bättre:


Hej, vem är du?

– Ricki Petrini heter jag och är en härlig tjej som bor i Stockholm. Vänta, det där lät ju som en inledning på en dejtingprofil, hahah!

Vad jobbar du med då?

– Jag är kommunikatör och de senaste åren har jag också lagt till föreläsare på min LinkedIn-profil. Jag hade ingen aning om att man kunde försörja sig på att prata inför andra människor, men det kan man. Nu vill jag också lägga till influencer på mitt CV.

Vad har du för bakgrund?

– Jag började min resa inom mode och skönhet, först som makeupartist och vidare som mode- och skönhetsredaktör. Ja, du hör ju själv, jäkligt virrigt men en annorlunda vardagsprofil som bara måste delas.

”Måste man vara blond och blåögd för att få blogga?”

Varför vill du börja blogga?

– Först och främst för att jag älskar att dela med mig av min vardag, jag älskar foto och film. Jag vill skapa en blogg som rent visuellt speglar min värld. Sen är jag en fena på att skriva också! Men hittills har jag inte funnit rätt plattform.

För det andra har jag länge saknat mer mångfald bland svenska influencers. Ett tag undrade jag: måste man vara blond och blåögd för att blogga? Men sen kom jag i kontakt med Baaam och då fick jag det efterlängtade svaret – man måste inte det. Jag duger som jag är, fel – jag är rätt grym, och just därför ska jag börja blogga!


Ricki Petrini har gjort kometkarriär i mediabranschen.

Ricki Petrini har gjort kometkarriär i mediabranschen och brinner för att stötta andra.

Vad ska du blogga om? 

– Jag ska blogga om hur det är att vara en framgångsrik kvinna i karriären. Om hur man slår sig fram i den mansdominerade mediebranschen. Hur jag som afrosvensk ofta befinner mig i rum där ingen delar min hudfärg. Om shoppingtips. Om hur finurlig jag är på att hitta de bästa adresserna på weekend-resan (mina vänner kallar mig ”Big City Gal”). Om hur torrschampo är en tjejs bästa vän. Kort och gott, min fartfyllda vardag.

Det finns ju väldigt många bloggar idag, vad blir unikt för just din?

– Min blogg kommer vara mer konkret och guidande. Klart jag vill berätta om mitt liv och vardag, men i första hand handlar om det om att ge mina läsare tips. Tips till hur du uppnår dina karriärmål. Tips på resan. Tips till de bästa adresserna. Jag tillbringar väldigt mycket tid på att läsa på om sånt som intresserar mig. Så är du kvinna (eller man), ambitiös, gillar resor, mode, skönhet och storstadsliv – då är jag en härlig polare att hänga med.

”Mitt designade kök känns högst irrelevant”

Vad kommer vi INTE få läsa om?

– Bra fråga. Och nu när jag svarat måste jag ju dessutom hålla det löftet. Till skillnad från alla framgångsrika Stockholmstjejer så ska mitt bloggande inte handla om den perfekta lampan, designade kuddfodral eller inredning i största allmänhet. Jag ska undvika gå i den fällan. Min blogg handlar om det jag gör, upptäcker och utforskar om dagarna. Mitt designade kök känns högst irrelevant i det sammanhanget.

Varför valde du Baaam?

– För att Baaam är en destination med personlighet som jag kan relatera till. Man vill förmedla något med hjärta. Man främjar ett sunt samhällsklimat. Man hyllar girlpower. Man kan snacka om allvar och samtidigt också tipsa om en ny mascara. Precis så är jag som person. Ena sekunden står jag på scen och föreläser om digital transformering. Andra stunder älskar jag att goofa ner mig i highlighters eller sömmarna på min nya Chloé-väska.

”Jag vill synliggöra framgångssagor som kantats av utmaningar”

Varför tror du Baaam valde dig?

– För att man är en modig plattform som vågar tänka nytt. För att jag representerar en grupp kvinnor som länge väntat på att bli sedda. Jag gör det här från början nu och jag tror verkligen att Baaam tillsammans med mig ska lyckas bygga den här bloggen till något stort. Läsarbehovet finns där ute – det är jag helt säker på.

Vad har du för framtidsplaner (och -drömmar)?
– Jag drömmer om att få producera min egen webb-TV-serie där jag träffar och intervjuar olika människor, som precis som jag, haft höga mål trots att man inte alltid passar in i mallen. Tänk så häftigt att få dela sådana möten, en ”no bullshit-serie” där man inte bara pratar om sitt perfekta liv, sina perfekta kuddar eller konventionella framgångsklyschor. Sånt finns det redan så mycket av. Jag vill synliggöra alla de framgångssagor som kantats av utmaningar, riktiga utmaningar. De som inte vanligtvis får synas i rutan, gärna tillsammans med Baaam.

Läs mer på Rickis nya blogg!