cribs och the hills

MTV-programmen du var besatt av på högstadiet

Cribs, The Hills och Pimp my ride. Här är MTV-programmen vi älskade som tonåringar.
TV: Se 5 klassiska MTV-serier du garanterat såg på som ung
1:24

Efter reklamen: TV: Se 5 klassiska MTV-serier du garanterat såg på som ung

(1:24)

Slå på ljud

Tv-kanalen MTV sände för första gången den 1 augusti 1981 från en liten studio i New York. Inom kort hade den tagit över en hel värld, och en hel generation, och vi är många som minns hur man sträckkollade på program som Cribs och Laguna Beach efter lektionerna. När man inte sjöng med till artisternas musikvideor, förstås.

Här är MTV-programmen du var besatt av på högstadiet!

Next

Next var dejtingsprogrammet där deltagarna kunde byta ut sin dejt på en sekund genom att skrika: "Next!". Lite småtaskig programidé med andra ord, och därför mycket underhållande.

Pimp my ride

Om man ville få sin risiga bil totalomgjord utan att lägga en enda krona vände man sig till Pimp my ride-teamet. Programledare var hiphopparen LilJon.

The Hills

Dramat, intrigerna! Som vi älskade realityserien The Hills där vi fick följa Lauren Conrad, Kristin Cavallari och Heidi Montag och deras äventyr i Los Angeles. För att inte nämna Spencer och allt han hittade på.

Laguna Beach

Innan The Hills var det ju givetvis realityprogrammet Laguna Beach vi kollade på då den kretsade kring samma personer. Serien handlade om ungdomar från Orange County, ett av USAs mest välbärgade områden och var den som gjorde att tjejerna i serien slog igenom över en hel värld.

Cribs

Cribs var skrytprogrammet nummer ett där artister och andra celebriteter visade upp sina, ofta, enorma mansions. I april 2005 hade MTV besökt 185 olika kändisars hem, och det avsnitt som sänts mest i repris är då MTV besökte Mariah Careys hem.

Yo momma

I realityprogrammet Yo momma var programidén att förolämpa motståndaren med skämt om motståndarens mamma. Wilmer Valderrama, känd från That 70s Show, var programledare.

Jackass

Jackass var ett program där medlemmar som Johnny Knoxville och Bam Margera utförde galna stunts och experiment som man inte borde göra hemma. Serien blev en sådan succé att det därefter gjordes sex filmer och även flera spel. I år kommer dessutom ännu en film: Jackass Forever.

Foto: TT

TV: Sabrina tonårshäxan – så här ser hon ut idag
0:44

Efter reklamen: TV: Sabrina tonårshäxan – så här ser hon ut idag

(0:44)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
8 kändisar med dolda talanger – som får oss att tappa hakan (!)
Quiz: 9 kändisar du känner igen men garanterat inte kan namnet på. Eller?
61 (!) biofilmer att se fram emot i höst – här är alla premiärer