Natalie Chanise Eriksson börjar blogga på Baaam

Säg hej till Natalie Chanise Eriksson – ny bloggare på Baaam

Natalie Chanise Eriksson är influencern som banar väg och är en förebild på så många sätt. Sedan hon var 14 år har hon bloggat, spridit kunskap och vågat bemöta de missförstånd som finns kring CP. Idag driver hon sina sociala kanaler, bland annat sin Youtube-kanal This is how I roll och är ny bloggare hos oss på Baaam!
5 snackisar från veckan som gått
1:9

Efter reklamen: 5 snackisar från veckan som gått

(1:9)

Slå på ljud

Natalie, stort välkommen! Hur känns det att bli en del av Baaam?

– Tack så mycket! Det känns så bra. Jag har drömt om detta så länge så det känns så kul!

För de som inte känner dig – vem är du?

– Jag heter Natalie Eriksson och är 24 år. Min familj består av min fästman Alex och vår hund Maya. Till vardags jobbar jag med min Youtubekanal This is how I roll och gör även några frilansuppdrag inom filmproduktion. På min lediga tid spelar jag The Sims och umgås med vänner och familj. Jag älskar musik och går på många konserter när det inte är Corona, säger Natalie och fortsätter:

– Jag har även en CP-skada som främst påverkar mitt tal och jag sitter i rullstol. Men jag tycker det är så svårt att beskriva den. Jag har liksom haft den hela livet, jag vet inte hur det är att inte ha CP. Så jag kommer ha en Q&A där ni kan fråga saker om den, eller om annat såklart.


Natalie har tidigare skrivit krönikor och debattartiklar för en rad olika magasin och frilansar även med filmproduktion. I sina sociala kanaler hoppas hon inspirera fler unga tjejer, med och utan funktionsvariantioner, att ta plats och känna sig bra precis som de är.

Vad kommer vi att få läsa om i din blogg?

– Allt! Jag kommer berätta om min vardag, mode och skönhet. Men jag kommer också skriva om självkänsla, psykisk ohälsa, åsikter och min CP-skada.

Natalie Chanise Eriksson har en CP-skada och bloggar om det på Baaam
Foto: Privat

Vi ser upp till dig och ditt mod att våga bemöta de missförstånd och den okunskap det finns kring CP, ett ämne som få vågar belysa. Har det alltid varit självklart för dig att ta denna position?

– Vad fina ni är! Ja, faktiskt. Jag började blogga om min CP när jag var 14. Med tiden fick jag fler och fler läsare som sa att de såg upp till mig. Då insåg jag att jag kunde göra skillnad. När jag var liten hade jag ingen att se upp till. De med funktionsvariantioner som får synas är de som pratar tydligt. Detta har påverkat mig hela livet. Jag kände mig inte värd att synas och känner det än idag. Men jag, som har rätt bra självkänsla, känner att jag har ett ansvar att förändra synen på oss med lite svårare funktionsvariantioner. Jag vill att yngre tjejer, med och utan funktionsvariantioner, ska känna sig bra precis som de är och att de faktiskt är en del av samhället.


Natalie beskriver sig själv som en helt vanlig tjej som vloggar och håller på med skönhet, den enda skillnaden är att hon lever med en CP-skada som påverkas hennes tal och gör att hon sitter i rullstol. Detta är aldrig något som har hindrat henne, snarare gett henne en extra glöd och motivation.

Vad är din främsta drivkraft?

– Konstigt nog är det alla fördomar och orättvisor. Vi tar till exempel min Influencerkarriär. Jag har massor av fina följare som tror på mig och ser mig som Influencer. Men det finns de som säger att de med funktionsvariantioner aldrig kan bli en stor Influencers. Även eventuella samarbetspartners säger att jag aldrig kommer få betalda samarbete på grund av min CP. Jag gillar att bevisa motsatsen, så det är min drivkraft!

Vad väntar dig härnäst – några spännande saker på gång?

– Ja, åh ja! Jag och Alex har köpt lägenhet så vi flyttar i juli. Jag älskar inredning så det kommer massor om det på bloggen och Youtube.

Natalie Chanise Eriksson älskar rosa och börjar blogga på Baaam
Foto: Privat

Berätta något vi inte vet om dig!

– Jag ÄLSKAR rosa! Hela mitt hem är fullt av rosa saker!

Klicka er in på Natalies blogg här!

Relaterade artiklar
Välkommen, Anna María Larsson – ny blogg på Baaam!
Möt Johanna Bladh – Baaams nya krönikör
Säg hej till Jessica Hallbäck – ny bloggare på Baaam!