cité du vin

Nöjespark om vin blir verklighet i Paris

Det finns gott om nöjesparker för barn och familjer, men väldigt få för enbart vuxna att njuta av. I dag öppnas portarna till Cité du Vin i Paris – en nöjespark med fokus på vin.

Endast en timme med flyg från Paris hittar du Frankrikes nya dragplåster som kommer att locka till sig vinälskare från världens alla hörn. Cité du Vin, som ligger belägen i Bordeaux, är nämligen en temapark om vin.

Parken, som slår upp portarna i dag, består av 20 olika temaområden och utställningar som berättar historien om, och kulturen kring, vin. Den rymmer även en salong med plats för 250 personer där det erbjuds klasser och visningar samt olika expertföreläsningar som du kan boka in dig på.

Runtom i parken finns det ett flertal stationer där du kan provsmaka på olika viner och strosa runt. Cité du Vin är dock inte enbart ett ställe att dricka vin på, utan det huvudsakliga syftet är att sprida och dela det kulturella, universella och levande vinarvet till så många som möjligt.

Det uppskattas att ungefär 450 000 besökare per år kommer att äntra parken. Entréavgiften ligger på 200 kronor vilket gör det till en prisvärd upplevelse. För ärligt talat, visst blir du sugen på en tur till Bordeaux?

Läs även:
Baaams guide till Frankrikes vackraste platser
Bästa rosévinet 2016 för under 150 kronor – vi testar och betygsätter
Varningen: Prosecco riskerar att ta slut till sommaren

Foto: Cité du vin/IBL