Nowhere: En ny restaurang mitt i naturen

Nowhere: En ny restaurang mitt i naturen

Tycker du om god mat och vacker natur? Då kommer du säkert att älska Nowhere, en ny restaurang – placerad mitt i skogen.

I sommar öppnar Nowhere – en tillfällig liten restaurang på stor yta. Det är vinhuset Oddbird som står bakom idén, och målet med projektet är att bjuda på en magisk upplevelse med naturen i centrum.

– Vi har med tiden blivit experter på att fly, både mentalt och fysiskt, men i år har vi plötsligt tvingats att stanna upp. Istället för utlandsresan trevar vi oss ut i naturen och upptäcker magiska ställen mitt framför näsan, säger Mehmet Gürbüzer på Oddbird.

Restaurangen kommer att husera i naturreservatet Häringe-Hammersta söder om Stockholm och sammanlagt kommer det att finnas sex bord som är utspridda på särskilt vackra lägen utan kontakt med andra gäster.

Restaurangbord ute på en brygga

Bord i skogen, vid fälten eller vattnet – vad väljer du?

För menyn står kockarna Linn Söderström och Marion Ringborg, bland annat känd från tv-programmet Kockarnas kamp på TV4.

– Vi kockar pratar ofta om råvarors ursprung och deras närhet till naturen för att ge våra gäster både en större förståelse och upplevelse av måltiden, säger Linn Söderström och Marion Ringborg som till vardags driver restaurangprojektet Garba, och fortsätter:

– På Nowhere vill vi förstärka den känslan genom att faktiskt befinna oss mitt i naturen.

Nowhere kommer att hålla öppet mellan den 20-21 augusti. Bokningen öppnar den 22 juni på Oddbirds hemsida.

Världens minsta restaurang

Det är inte bara Oddbird och Garba som satsar på annorlunda restaurangupplevelser. Tidigare i år kom nyheten om att Linda Karlsson och Rasmus Persson öppnat världens minsta restaurang – placerad på en värmländsk sommaräng.

Parets nystartade restaurang heter Bord för en, och idén till konceptet föddes ur rådande rekommendationer om social distansering.

Här kan du läsa mer om Linda och Rasmus minirestaurang.

Foto: Nicklas Hultman, Fredrik Skogqvist

LÄS MER:

“Lappleken” och “Top 10” – Henrietta listar roliga middagslekar

Hur du bjuder på middag utan att slå knut på dig själv

9 utflykter mindre än 2 timmar från Stockholm