Nu är det rosé o'clock – här är bolagets 5 mest prisvärda viner

Nu är det rosé o'clock – här är bolagets 5 mest prisvärda viner

Här är fem roséviner du kan inviga säsongen med. Det är nämligen dessa som fått bäst betyg i de tester vi gått igenom.

Av: Rebecca Wictor

Missa inte: 4 rosédrinkar du måste testa i vår

Rosésäsongen är här och nu fylls Systembolagets hyllor med goda roséviner. Men det är inte helt lätt att veta vilket vin som passar dig bäst. Om du är sugen på att testa något nytt tipsar vi här om fem viner som fått högst samlat betyg av olika tidningarna som recenserat dem. De mest prisvärda rosévinerna, helt enkelt.


Årets mest prisvärda roséviner 2018:

1. Colle Reale Cerasuolo Rosé 2017, Italien (2242) 89 kronor

Ett perfekt rosévin till sommarens alla fester. Ett ekologiskt vin med smak av hallon, persika och citrus. Gott till kycklingrätter, fisk och grönsaker.

2. Grande Recolte 2018, Frankrike (75286) 129 kronor

Ett bärigt rosévin med smak av röda vinbär, smultron och färska örter. Orangerosa i sin färg och gott till lätta rätter som fisk eller kyckling.

3. Côtes du Rhône Rosé Calvet 2018, Frankrike (2219) 89 kronor

Ett härligt sommarvin med smak av nektarin, smultron och rosmarin. Går jättebra att kombinera med vegetariska rätter och kyckling. Men också gott att njuta av till solnedgången.

4. Domaine de Collavery 2018, Frankrike (2859) 92 kronor

Ett friskt rosé med smak av vattenmelon och lavendel. Perfekt som sällskapsdryck en varm sommardag eller att matcha med fisk, fågel och en god sallad.

5. Les Lauzeraies Tavel 2018, Frankrike (2724) 119 kronor

Ett fruktigt rosévin med smak av jordgubbar, persika och blodapelsin. Passar perfekt till sommarens grillade fiskrätter eller fläskfilé men också till studentbuffén och midsommarfesten.

Källa: Vinbetyget.se
Foto: IBL

Artikeln publicerades först på Femina.