Nu finns gin som byter färg när du blandar den med tonic

Blanda den klassiska drinken och bli festens medelpunkt, nu finns en gin som byter färg när den mixas med tonic!

En färglös grogg gör ingen sommar, därför kanske vi inte skålar in vårsolen med en tradig gin & tonic. Det som smakmässigt kan vara en av drinkarnas okrönta drottning, har i bästa fall med en blekgul citronskiva som enda färgklick.

Tills nu.

Tillsammans med klassiska destilleriet The Old Curiosity har brittiska Marks & Spencer tagit fram två gintyper, där både smak och färg sticker ut. Här finns både ros och lavendel som tongivande ingredienser redan från början. Men som om inte det vore nog ändrar drycken färg när den kommer i kontakt med sin bästa vän: tonic.

Förutsatt att du blandar din GT korrekt blir den lila, British Lavendel, läckert rosa, medan British Rose går från blekt gyllenrosa till en vassare skär karaktär. En naturlig reaktion på tonicvattnets pH-värde, som också frigör de naturliga blomessenser som smak- och färgsatt spriten, menar tillverkarna.

Flaskorna rymmer 50 cl och kommer kosta cirka 300 kronor. Det bör tilläggas att de säljs exklusivt i det brittiska varuhuset och dess onlineshop. Se aktuella regler från tullverket här.

Läs mer: Trött på GT? Gör den här drinken istället