Nu kan du köpa Sveriges minsta (men inte billigaste) lägenhet

Nu kan du köpa Sveriges minsta (men inte billigaste) lägenhet

På jakt efter bostad? Om du har gott om pengar på banken kan du nu köpa Sveriges minsta lägenhet. För drygt 1,6 miljoner får du tio kvadrat, ett sovloft och två kokplattor.

Läs mer: Bostadskrisen fortsätter – nu tar det 35 år att spara ihop en kontantinsats i Stockholm

Att Stockholms bostadsmarknad är tuff är väl känt. Priserna på bostadsrätter fortsätter att stiga, bostadskön är flera år lång och andrahandshyrorna är högre än på länge. Men nu kan vi ha nått någon slags peak i den här absurda bostadssituationen – Sveriges minsta lägenhet är nämligen till salu.

Lägenheten, som säljs genom mäklarbyrån Edward partners, beskrivs som Stockholms mest välplanerade etta. Den är tio kvadratmeter stor med sovloft, helkaklat badrum och kokvrå med två kokplattor, mikro och kylskåp med frysfack.


Ettan ligger på Surbrunnsgatan i Vasastan med ett utgångspris på 1 596 000 kronor, det blir nära 160 000 kronor per kvadratmeter. Enligt statistik från Svensk Mäklarstatistik är genomsnittet för bostadsrätter i centrala Stockholm i dag drygt 95 500 kronor per kvadratmeter. Ettan på Surbrunnsgatan är, med andra ord, fin men väldigt dyr.

Kolla in bilderna nedan!

Läs mer: Bor du i andra hand? Så får du lägenheten att kännas som din

Foto: Edward partners