Bubbelsnus? Ja, nu kommer snuset med smak av prosecco

Bubbelsnus? Ja, nu kommer snuset med smak av prosecco

Snus doftar kanske inte direkt lyx och flärd, men vad sägs om proseccosmakande Göteborgs Rapé Sparkling? En liten vit prilla som kommer att sitta som en smäck under läppen på alla nikotinsugna som inte får röka längre på uteserveringarna från och med i sommar.

Lagom till att uteserveringarna slår upp portarna och ett nytt rökförbud som träder i kraft i sommar, lanseras ett drinksnus! Det är Göteborgs Rapé som slagit på stora bubbeltrumman och skapat ett snus som smakar champagne och prosecco. Snuset heter Sparkling och är en långsmal och diskret prilla. Det är ett vitt snus, alltså ett snus med en högre grad av parfymering, en mindre utpräglad tobakssmak och vitt papper.

Anledningen till att man satsar på mousserande vin som smaksättning är för att fira att Göteborgs Rapé fyller 100 år i år, för vad passar väl bättre när man firar än bubbel i glaset – eller i det här fallet, under läppen?

Citrus, lavendel och äpple

Men hur har man då gjort för att få prillan att smaka champagne, eller snarare prosecco som de själva tycker att smaken är mest lik?

Jo, de har kombinerat citrus, lavendel, äpple och fläder för att få fram smaken av ett mousserande vin, och själva är de nöjda. Snuset testlanserades tidigare och det testet har resulterat i den stora satsningen.

– Vi fick stor framgång med den första Small Batch-lanseringen, och många konsumenter efterfrågade en återkomst. Vi försökte direkt att hitta ett format för att ta det vidare, och ambitionen var såklart att kunna lansera i anslutning till 100-årsjubiléet, säger Linda Hertzberg, Brand Manager på Swedish Match i ett pressmeddelande.


Bubbelsnus i söder

Idag snusar ungefär en miljon svenskar och av dem är 80 procent män och 20 procent kvinnor. Över landet ser man en stor skillnad vilket snus man snusar – lössnuset dominerar i norr och miniprillor i Svealand. De små miniprillorna som är smaksatta snusas framför allt i södra Sverige, så det är väl framför allt där vi lär se Sparkling-snuset.

Snuset kommer att smyglanseras nu i Swedish Match egna snusbutiker och på Swedish Match e-handel och sedan brett i dagligvaruhandeln under vecka 19.

Bild: TT

 

Läs mer:

Det ska vara prosecco i påskägget i år

Skillnaden på champagne, prosecco och cava – och andra bubbel