Kattis – ett tinder för hemlösa katter.

Nu lanseras Kattis – ett Tinder för katter som letar nya hem

I Sverige finns tusentals katter som inte har ett hem och inte heller kan tas emot att de överfulla katthemmen. Därför lanseras nu en digital tjänst som ska hjälpta katterna att hitta hem.

I Sverige finns runt 100 olika katthem som tar emot hemlösa katter och jobbar för att hitta nya hem åt dem. Men de har inte plats för alla, bara i år har har de behövt säga nej till över 1 740 katter. Men nu lanseras en ny digital tjänst som ska göra det lättare för katterna att hitta hem.


Tjänsten Kattis ska fungera som ett Tinder för katter som initierats av Sveland Djurförsäkringar och är en del av deras stöd till katthemmen.

– Man swipear fram bland katterna och när man hittat en katt som man gillar kan man kontakta katthemmet i fråga, säger Henrik Harej, marknadschef på Sveland Djurförsäkringar, i ett pressmeddelande.

De hoppas att man genom att koppla samman katthemmen rakt i din mobil får fler att överväga att adoptera en hemlös katt. Än så länge finns tjänsten bara på kattis.net men inom kort lanseras den också som app för Android och Iphone.

Redan nu finns ett hundratal katter som längtar efter hem uppe på hemsidan, och fler tillkommer allt eftersom.

Ännu mer om katter hittar du här:

Den halva julgranen – för dig med nyfikna katter
Forskning: Därför ska du prata med din katt
Studie: Kvinnor gosar hellre med katten – än med sin partner