Nu öppnar Sveriges första veganska snabbmatskedja

Nu öppnar Sveriges första veganska snabbmatskedja

I Stockholm öppnar nu Sveriges första snabbmatskedja med enbart vegansk mat. Baaam har pratat med kocken och grundaren Sebastian Schauermann.

Restaurangen går under namnet Taku-Taku och slår upp portarna i Sickla i Stockholm den 9 maj.

Grundaren heter Sebastian Schauermann och det var när Taku-Taku serverades på diverse festivaler förra sommaren som livsmedelsbutiken Paradiset upptäckte hans koncept. När de frågade om Sebastian ville sprida sitt koncept till deras foodcourts blev han intresserad och bestämde sig för att ge det en chans.

I morgon öppnar den första restaurangen i hans kedja Taku-Taku – med enbart vegansk mat.

– Det känns nervöst såklart, allt är inte på plats än, men vi är tillräckligt redo för att öppna. Vi ser det här lite som en smygöppning, säger Sebastian till Baaam.


Missa inte: Heta tacotrenden är både vegansk och koreansk

Sebastian har märkt att det finns en efterfrågan på modern vegansk mat, vilket är en viktig del av restaurangkonceptet.

– Jag upplever på många veganska restauranger att det bara är veganer som är välkomna. Veganerna är ju en målgrupp jag redan har. Det är ju den stora köttätande massan som jag vill attrahera. Tanken är att restaurangerna ska välkomna alla och kännas moderna.


På menyn kommer du att hitta slow cooked fast food med inspiration från hela världen. Bland annat kan du äta rätterna Bhangra Tacos, Ssäm och Tempel Bowls. Man kommer även att sälja egentillverkade såser och kryddblandningar att köpa hem till sitt eget kök.

Senare i år öppnas ytterligare en Taku-Taku på Södermalm i Stockholm och vi kan även vänta oss en nationell spridning i och med Paradisets expansion runtom i Sverige.

Läs mer:
Veganskt lösgodis – 17 sorter du hittar i mataffären
Recept: 4 smaskiga varianter av veganska hamburgare
Billigast, dyrast, godast – vilken matkasse passar dig?