Nya mute-funktionen låter dig dölja ditt ex på Instagram

Med Instagrams nya mute-funktion kan du dölja inlägg och stories från andra konton – utan att de märker det. Såhär gör du!

Läs mer: Så använder du Instagram stories som ett proffs – 5 tips du inte kände till

Komplicerade relationer har en tendens att bli ännu mer komplicerade i sociala medier. Låt oss säga att du och personen du dejtat ett tag precis har avslutat saker och ting. Det känns lite jobbigt att se hens bilder på Instagram, men du vill heller inte avfölja personen. Framför allt vill du inte att hen ser att du avföljt. Nu kan Instagram har kommit med en lösning. Nya funktionen mute låter dig dölja personers inlägg i ditt flöde på Instagram utan att avfölja dem, berättar företaget.


När du använder mute på ett konto kan du fortfarande se hens inlägg på profilsidan och du får fortsatt notiser om kommentarer eller bilder som hen taggat dig i, men bilderna dyker inte upp i ditt vanliga flöde. De personer som du tystar kan inte heller se att du har gjort det (till skillnad från till exempel blockering).

Läs mer: Så kan du läsa Facebook-meddelanden – utan att någon ser

För att använda mute går du in på personens profilsida eller ett inlägg. Tryck på menyn i högra hörnet, de tre prickarna. Där kan du välja om du bara vill dölja personens inlägg eller både inlägg och stories. Funktionen ska rullas ut till användare under de närmsta veckorna.

Foto: Instagram, IBL/Shutterstock