Nu släpps en helt ny Polly-smak – Swedish Fika

Nu släpps en helt ny Polly-smak – Swedish Fika

Trodde du att Polly var ett godis? Numer kanske det är fika eftersom de nya smakerna är kladdkaka, kanelbulle och blåbärspaj. Men smakar de verkligen vad de utger sig för att smaka?

Nu var det länge sedan Polly endast fanns i sin originalsmak i mörk och ljus choklad. Sedan dess har den lilla skumtoppen fått smak av Zoo, Kick-kola, Ahlgrens bilar och Milkchoco samt blivit salta och krispiga och årstidsanpassats på olika sätt till påsk och jul.

Nu i vår tar Cloetta sin klassiska godis ett steg närmare både fikabordet och det svenska hjärtat. Nu lanseras nämligen den nya smaken Polly for a Swedish Fika.


I påsen hittar du som vanligt chokladöverdragna skumtoppar, men den här gången smakar de som kladdkaka, blåbärspaj med vaniljsås och sist men inte minst kanelbulle.

”Svenskarnas kärlek till fika är stor och verkar bara växa sig starkare och starkare. Fikan är en del av att lyxa till vardagen och Polly for a Swedish Fika blir ett komplement eller alternativ till vårt traditionella fikabord, men med samma goda smaker. De små munsbitarna gör det enkelt att unna sig själv en minifika samtidigt som en påse är perfekt att dela med familj, vänner eller arbetskamrater”, står det i pressmeddelandet.

Godisbitarna har överdrag av mörk choklad, mjölkchoklad och vit choklad.


Testpanelen letar efter fikat

Men smakar de som det utlovade fikat?

Testpanelen är inte helnöjd. Både den mörka och den ljusbruna tycker vi nästan smakar precis som vanliga mörka och ljusa Polly. Den ljusa med en liten touch av kanel om man verkligen vill det.

Den med vit choklad har en lite fruktig smak, visst, det är hela panelen överens om. Däremot är inte alla överens om att det just är blåbär det handlar om. En i panelen viftar med en energibar med smak av äppelpaj och hojtar att ”den smakar exakt som den här”.

Nja, som fika smakar de kanske inte, men vi gillar ju Polly, så det är klart att det är gott. Och Polly är ju svenskt och har aldrig varit fel till kaffe. Så vi kan väl säga att Polly for a Swedish Fika kanske ändå funkar på något sätt, om än inte riktigt som det var tänkt.

Foto: TT

 

Läs mer:

Så smakar de nya fikaglassarna från GB

Hemglass nyheter våren 2019 – vi har smakat

Bara kakdeg? Ja, nu finns Ben & Jerry’s Cookie Dough på påse