Somersby lanserar cider med smak av Pina colada

Somersby lanserar cider med smak av Pina colada

Iskall cider med smak av Pina colada, kan det bli mer sommar? Nej, knappast! Här är allt vi vet om Somersbys läskande nyhet.
Så gör du Gin och tonic med fläder och hallon
1:00

Efter reklamen: Så gör du Gin och tonic med fläder och hallon

(1:00)

Slå på ljud

Tidigare i år berättade vi om nyheten Baileys Colada, en likör som beskrivs som en ”oemotståndlig blandning mellan irländsk grädde, krämig kokosnöt och söt, saftig ananas”.

Dessvärre har drycken inte nått Sverige än – men vi kan med glädje meddela att det finns en annan läskande nyhet för alla som älskar den klassiska sommardrinken. Nämligen Somersby Pina Colada.

– Vi har tidigare lanserat Somersby Sparkling Rose, Secco och Spritz som alla har blivit riktigt populära. Lagom till sommarsemestern lanserar vi nu en cider som inspirerats av den kanske somrigaste drinken av alla. Somersby Pina Colada gör sig allra bäst kall i ett glas med is och passar perfekt som fördrink eller efter middagen, säger Emelie Eriksson, produktansvarig för cider på Carlsberg Sverige.

Somersby Pina Colada har en alkoholstyrka på 4,5 procent och säljs i 33 centiliters flaskor. Priset per flaska är 16,90 kronor.

Lanserar även ett alkoholfritt alternativ

Förutom en cider med smak av Pina Colada har Somersby även lanserat ett nytt alkoholfritt alternativ vid namn Somersby Sparkling Spritz. Drycken har en bittersöt smak med tydlig ton av fruktig apelsin och passar perfekt som fördrink eller till lättare rätter.

– Somersby Sparkling Spritz avnjuts bäst i ett vinglas med is och en skiva apelsin. Prova gärna att dra den vita sidan av en strimla apelsinskal runt glasets öppning för att få en upphöjd apelsindoft, säger Emelie Eriksson.

Somersby Sparkling Spritz innehåller 0,0 procent alkohol och finns att tillgå i flera livsmedelsbutiker. Priset per flaska är 12,95 kronor.

Foto: TT, Somersby

Relaterade artiklar
Rosa och bubblande – i sommar dricker vi bara Rosé negroni sbagliato
Sommardrinken som passar dig bäst – enligt ditt horoskop
Solero Exotic är sommarens mest hajpade och glassiga drink – så gör du