harry potter oliver wood sean biggerstaff

Quidditch-kaptenen Oliver Wood dejtar ett Harry Potter-fan IRL

Sean Biggerstaff, som spelar Oliver Wood i filmerna om Harry Potter, dejtar ett Harry Potter-fan.
Det här gör Harry Potter-skådespelarna idag
2:13

Efter reklamen: Det här gör Harry Potter-skådespelarna idag

(2:13)

Slå på ljud

År 1997 gav J.K. Rowling ut den allra första boken om Harry Potter. Fyra år senare kom den första filmatiseringen och succén var ett faktum. Sedan dess har en hel drös fantastiska böcker och filmer släppts och Harry Potter-hajpen har fortfarande inte lagt sig.

Nyligen berättade även HBO Max att vi snart kommer få se Harry Potter, Ron Weasley, Hermione Granger och en massa andra träffas igen.

”För första gången någonsin kommer den legendariska ensemblen att återvända till platsen där magin tog sin början. Harry Potters 20-årsjubileum: #ReturnToHogwarts, streamas på Nyårsdagen, bara på HBO Max”, stod det att läsa på Instagram då.

De som är bekräftade att var med i återföreningen är den starka trion Daniel Radcliffe (Harry Potter), Rubert Grint (Ron Weasley) och Emma Watson (Hermione Granger).

Medverkat i flera filmer och serier

En profil som inte direkt har en av de största rollerna i filmserien men som ändå har en stor skara fans är Oliver Wood, kaptenen för Gryfindors Quidditchlag när Harry Potter börjar på Hogwarts, som spelas av skådespelaren Sean Biggerstaff.

När Biggerstaff började medverka i Harry Potter-filmerna var han 13 år, och precis som resten av resten av skådespelarna har han nu vuxit upp och är i dag 38 år. Han har bland annat medverkat i serierna Urban Myths, Doctor Who: Shada, The Lost Book och i filmerna Cashback och Mary Queen Of Scots efter filmerna om Harry Potter.

Såhär ser han ut i dag!

Sean Biggerstaff dejtar ett Harry Potter-fan

I en intervju med Wizarding World har Sean Biggerstaff berättat att han under de senaste fem åren har interagerat med fler fans än under alla tidigare år sammantaget, eftersom intresset för filmerna är så pass stort. Faktum är att han till och med är tillsammans med ett Harry Potter-fan just nu!

I september 2020 avslöjade tidningen the Scottish Sun att Glasgow-baserade Aylish McFarlane, som haft en crush på Oliver Wood sedan barnsben, var tillsammans med Sean Biggerstaff.

I ett inlägg på TikTok, som nu har raderats, lade hon upp ett klipp på Biggerstaff när han spelade Oliver Wood samt en bild på dem två tillsammans, med texten: "Min barndomsförälskelse vs min pojkvän nu".

Foto: TT

Källa: Bustle

Relaterade artiklar
Spencer – och 7 andra filmer som har premiär på bio 2022
House of Gucci – snackisarna alla pratar om
Syskonpar som är så lika att de fått dela filmroller