oppna en vinflaska utan korkskruv

Så öppnar du en vinflaska – om du saknar korkskruv

Det finns många tillfällen som är värda ett glas vin, men utan en korkskruv kan det dock vara svårt. Lugn! CHIC vet hur du öppnar flaskan utan en vinöppnare.

Oavsett om du hade tänkt köpa en flaska med skruvkork, eller har glömt att investera i en korkskruv, så händer det ibland att man står där utan vinöppnare. Då är det tur att det finns andra sätt att öppna flaskan på. Prova något av de här två tipsen och kvällen är räddad!

Läs också: Champagne kan göra att du lever längre

Öppna vinflaskan med en sko

Det enda du behöver är en sko utan klack, med stadig sula. Vinkla flaskan i skon och placera mot en vägg. Slå försiktigt men bestämt flaskan mot väggen. Skon skyddar den från att gå sönder. Så småningom börjar korken puttas ut från flaskan. När den är tillräckligt långt ute kan du dra ur korken med händerna. Spana in videoklippet nedanför för att se exakt hur du gör:

Öppna vinflaskan med en galge

Skruva loss kroken från träskaftet och voilà – du har plötsligt en vinöppnare! Värm flaskhalsen under varmvatten så att glaset vidgar sig, därefter är det bara att skruva ner galgens krok i korken och dra upp som med en vanlig vinöppnare.

Läs också:
Godis med smak av rosévin är allt du behöver i sommar
Därför blir du snyggare av två glas champagne
Bästa rosévinet 2016 för under 150 kr

Foto: IBL