Så packar du smart och stressfritt – 10 enkla tips

Rulla dina kläder, planera dina outfits och ha krämen i småburkar. Res som ett proffs med de här tio packningstipsen.
1:22

Efter reklamen: Så varvar du ner på semestern- Experten tipsar

(1:22)

Psykologen och författaren Maria Farm ger sina bästa råd hur du varvar ner under semestern- på riktigt.

Läs mer: Res som ett proffs med handbagage – 15 kabinväskor som klarar måtten

Rulla dina kläder

Rula dina kläder istället för att vika dem. Det sparar utrymme i resväskan och du undviker att kläderna blir skrynkliga.

Packa i outfits

Det är otroligt irriterande att mot slutet av resan upptäcka att du aldrig ens använde två av dina tröjor. Packa smart och effektivt och få maximalt med användning ur dina kläder genom att packa i outfits. Planera vad du ska ha på dig varje dag på resan och tänk på vilka plagg som passar bra ihop.

Skriv listor

Att skriv listor är nyckeln till framgång när det handlar om packning. Särskilt om du ska iväg på en längre resa och har större behov av att få en överblick av din packning. Lista vad du ska ha på dig varje dag, vilka hygien- och skönhetsprodukter du ska packa och övrigt som kan behövas. Stryk saker på listan först när du har packat ner det i väskan och ringa in de prylar som du ska packa först samma dag som du reser.

Läs mer: Bli strandredo – säsongens snyggaste badkläder i större storlekar

Ha det viktigaste i handbagaget

Det är, tyvärr, inte alltför ovanligt att ditt incheckade bagage blir försenat eller hamnar på villovägar. Om det skulle hända kan det vara smart att lägga allt du skulle kunna behöva på en dag i ditt handbagage. Om du landar utan hela din packning har du ändå tillgång till badkläder, hygienprodukter, elektronik och ett litet ombyte.

Lägg över krämer i småburkar

Istället för att köpa reseförpackningar – för över en bit av dina vanliga skönhetsprodukter i småflaskor och burkar. Skölj ur när resan är över och återanvänd vid nästa.

Dela på hygienprodukter

Reser du med en vän, partner eller familjemedlem? Dela upp diverse hygien- och skönhetsprodukter mellan er båda. Någon tar med tandkräm, någon tar med solkräm, och så vidare.

Läs mer: Svar på tal: Jo, ni kan dela lika på föräldradagarna – och därför är det bra

Ha alla resedokument på ett ställe

För att du och ditt resesällskap ska ha någorlunda koll kan det vara en god idé att förvara alla resedokument, såsom boardingkort, pass och hotellpapper, på ett och samma ställe.

Fyll skorna med underkläder och strumpor

Utnyttja varenda litet utrymme och fyll dina skor med strumpor och trosor. Det hjälper dessutom skorna att hålla formen.

Lägg skorna i påsar

Ytterligare tt skotips – placera lite smutsiga skor i en plastpåse eller duschmössa för att undvika att de smutsar ner dina kläder.

Fyll din hatt med kläder

Ska du ta med dig en hatt på semestern? Håll formen genom att vända hatten upp och ner i väskan och fylla den med kläder. Packa ihoprullade kläder runtom för att hålla den på plats.

Foto: IBL/Shutterstock