Den här underbara spaghettin passar utmärkt att äta vilken sen, eller tidig, kväll som helst. Den tar mindre än tio minuter att göra, så börja med att koka upp vatten.
Och, det finns sjukt många åsikter om hur en perfekt pasta aglio ska tillagas. Men det viktigaste är egentligen att vitlöken inte blir bränd, då smakar den inte bra, och att spaghettin är av bra kvalitet och kokad al dente.
Ingredienser:
(4 portioner)
* Spaghetti
* 4 st vitlöksklyftor
* 1 st hel liten torkad röd chili
* 1 dl olivolja
* Finhackad persilja
* Parmesan och/eller Pecorino
* Svartpeppar
ev. salt
Gör så här:
Koka pastan al dente. Värm upp olja i en panna. Lägg i vitlök, hackade klyftor eller hela beroende på vad du föredrar. Fräs vitlök och chili (hackad) försiktigt i oljan, så vitlöken blir genomskinlig men utan att den tar färg.
Lägg över pastan i stekpannan och slunga runt över värmen. Ta av från värmen och blanda med hackad persilja, svartpeppar och parmesan eller pecorino (mycket, om du frågar Baaam). Smaka av.
Missa inte!
Därför är det bra att äta pasta ibland
Bildkälla: IBL