Planera nu – och maximera din ledighet under resten av 2017

Planera nu – och maximera din ledighet under resten av 2017

2017 har färre röda dagar än vanligt – tyvärr. Men om du planerar rätt finns det ändå gott om utrymme för semester! Baaam vet hur du maxar ledigheten 2017.

Med en ”dålig jul” för arbetaren i bagaget och ett 2017 som börjat dåligt kan det kan bli en utmaning att åka på semester för dig som jobbar heltid. Under 2017 infaller nämligen flera högtider på helger, vilket leder till färre röda dagar än vanligt.

Relaterat: Den ultimata reseguiden till London – alla tips du behöver

Men, misströsta inte! Med rätt planering kan du fortfarande uppfylla dina resedrömmar och njuta av såväl ett par längre solresor som pulserande statsweekends. Se hela listan på datum som är bäst för semesterresan nedan!

April

Långfredagen ligger, som vanligt, på en fredag. Därefter följer annandag påsk den 17 april. Genom att ta ledigt 18-21 april får du tio dagar till en semesterresa.

Maj

Första maj infaller på en måndag. Om du tar ledigt 2-5 maj blir resultatet nio dagars ledighet.

Juni

Sveriges nationaldag infaller tisdagen den 6 juni. Om du tar ledigt måndagen den 5:e får du 4 dagar ledigt. Tar du ledigt även övriga dagar den veckan får du semester i nio dagar sammanlagt.

December

Nästa år ligger juldagen på en måndag, annandag jul den 26 december och nyårsdagen infaller en måndag. Genom att ta ledigt 27-29 december har du semester i totalt tio dagar.

Men det gäller att boka snart! Statistik från samma företag visar att det i snitt är billigast att boka flygbiljetterna hela 26 veckor innan avresa. Suktar du efter en Paris-weekend i sommar? Då är det dags att boka redan nu!

Läs även:
Fyra tips för att behålla semesterkänslan längre
10 sagolika slott att besöka i Europa
De 20 mest instagrammade platserna 2016 – var du där?

Bildkälla: IBL