Artikeln innehåller reklamlänkar
Power girl awards 2019

Power Girl Awards 2019 – galan som hyllar kvinnor är tillbaka

För andra året i rad arrangerar Gina Tricot Power Girl Awards. Här är allt du behöver veta inför årets show.

Förra året var det premiär för Power Girl Awards – en ny svensk välgörenhetsgala bara för kvinnor. Idag kom nyheten att galan blir av även i år. Bakom initiativet står Gina Tricot och UN Woman som med eventet vill hylla alla tjejer och kvinnor.

Under galan – vilken beskrivs som en glittrande show med mycket pepp, stjärnartister, överraskningar och girl power – kommer fyra pris att delas ut. ”Årets superwoman” går till en kvinna som har utmärkt sig och stått upp för viktiga kvinnofrågor, ”Årets framtid” till någon som gör skillnad för kvinnors och flickors framtid, ”Kvällens power look” till den vars outfit sticker ut på kvällens röda matta och i kategorin ”Årets power girl” har du chansen att nominera en kvinna i din närhet som du tycker borde vinna.

Power Girl Awards 2019

Även i år leds Power Girl Awards av Parisa Amiri och med sig har hon Clara Henry.

Galan leds av Parisa Amiri och Clara Henry och på scen står Sabina Ddumba och Janice.

Biljetterna kostar 300 kronor och intäkterna går oavkortat till UN Women Sveriges arbete. 2018 skänktes 550 000 kronor som samlades in både under galakvällen och i samband med initiativet One Bag Habit.

– Det känns jätteroligt att för andra året i rad få samarbeta med Gina Tricot och hylla tjejer med denna fantastiska gala. Tillsammans gör vi skillnad, säger Petra Engberg, verksamhetschef på UN Women nationell kommitté Sverige.

Power Girl Awards arrangeras i Eric Ericsonhallen på Skeppsholmen i Stockholm den 7 mars 2019, natten till Internationella kvinnodagen den 8 mars.

Läs mer om eventet och nominera någon till priset Årets power girl här. (länk till Gina tricot)

Läs mer:
Solgult, safarigrönt och djurmönstrat – 10 snygga vårnyheter från Gina tricot
Hello, yellow! 20 fina plagg i vårens trendfärg gul
Vårjackor 2019: 30 trendiga köp i olika prisklasser
Moderedaktören tipsar: 10 riktiga pangköp under 500 kronor
Plisserat please! 20 trendiga kjolar till våren 2019

Foto: Rasmus Lindahl