Hej då avokado-mackan, hej pumpa-toast!

Hej då avokado-mackan, hej pumpa-toast!

Tack för den här tiden, avokado-mackan. Nästa trend heter pumpa-toast, och vi älskar den. Så här enkelt gör du den senaste hälsofrukosten!

Läs mer: Det här är Baaam

Det är dags för avokado-mackan att kliva åt sidan. Vi har haft många fina stunder tillsammans, men nu vill vi testa något nytt. Låt oss presentera vad som spås bli 2017 års hetaste frukosttrend: Pumpa-toast.

Så vad består då denna Instagram-vänliga hälsomacka av? Kul att du frågar! Det är ett gott bröd, gärna fullkorn, som toppas med söt pumpa, till exempel butternut. Vill du göra den extra god kan du servera med ost, så som chèvre eller feta, chiliflingor, samt pumpakärnor – eller som på bilden nedan – granatäpple. Vill du veta vad som gör den extra god och söt? Att ringla honung över mackan.

Precis som avokado-mackan är det superenkelt att göra pumpa-toast. Skär pumpa i bitar och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. När det inte är säsong för pumpa finns det att köpa frusen, och det fungerar exakt lika bra. Ringla över olivolja, salta, peppra och skjutsa in i ugnen på 225 grader i ungefär tjugo minuter.

Ta ut pumpan ur ugnen och mosa i en skål. Lägg det på brödet (som blir ännu godare om du rostar det innan), och toppa med det du önskar.

Den här mackan är lika god till frukost, som till lunch och kvällsfikat! Och vi lovar, du kommer älska den.

Bildkälla @gabepllrn