Artikeln innehåller reklamlänkar
pyssel för vuxna

Roligt pyssel i karantäntider – utmaningar och härligt tidsfördriv

Med extra tid hemmavid så passar det perfekt med roligt pyssel för vuxna. Vi listar några tips att ta dig an i karantärtider som garanterat både fördriver tiden och är så kul!

Nu i dessa tider så spenderar vi extra mycket tid hemma. Söker du efter någon ny utmaning att ta dig an där hemma eller bara roliga saker att pyssla med? Vi listar några perfekta pyssel för vuxna att ta dig an.

Pyssel för vuxna:

Vi listar allt från roliga DIY-projekt till hemmet, sällskapsspel och odling till skapandet av egna böcker, måleri, virkning av små gosedjur och tillbehör som gör bakningen lite roligare.

Gör egna ljus

Pyssligt DIY-kit för att tillverka fyra stycken sojaljus. Kitet innehåller vax från sojaböner, fyra plåtburkar och lika många vekar, allt för att tillverka dina egna ljus. Instruktioner finns på förpackningen. Du hittar det hos Granit här (länk till Granit).

Skapa din egen blomkrans

Bind din egen krans med denna smarta kransstomme i järn! Stadig ring med krok för lätt upphängning när kransen är klar. Tål fukt, men ytan kan påverkas av växter som sitter tätt på under lång tid. Finns i flera storlekar. Du hittar den hos Granit här (länk till Granit).

Gör egen tvål

Tillverka egen krämig tvål. DIY-kitet innehåller tvålmassa, doftolja "Amber & Cederwood" och tre stycken plåtburkar att göra tvålen i. Önskas skrubb-tvål kan du addera socker vid tillverkningen. Instruktioner finns på förpackningen. Du hittar kitet från Granit här (länk till Granit).

Sällskapsspel

Den andra delen ur den bästsäljande Ticket to Ride-serien, Ticket to Ride Europe från Enigma, tar dig med in i hjärtat av den Europeiska kontinenten där spelarna samlar tågkort för att tävla om Europas järnvägar. Antal spelare: 2-5 personer. Du kan köpa det här (länk till Åhléns).

Pussel

Detta är behäppi hatchel, ett extraordinärt träpussel designat av behäppi design studio. För att lösa detta, måste du fylla ramen med alla pusselbitar utan att lämna några mellanrum. Du hittar detta pussel från Designtorget här (länk till Åhléns).

Dekorera

Materialset med olika kreativa material till enkla dekorationer av flaskhållare, nyckelband, textilkasse och börs med stämpeltryck, tusch och rub-on motiv. Inspiration medföljer. Du kan köpa setet här (länk till Ellos).

Odla

Odla, driv upp och trimma ditt eget bonsaiträd hemma! Tricket är att genom att trimma, tukta och binda upp få trädet att växa så långsamt som möjligt. . Du hittar kitet från Gift Republic Ltd här (länk till butik).

Odlar din egna köksörter hemma! Med en mini-kolonilott från Olliphant Limited kan du äntligen börja odla örter inomhus och är inte beroende av en trädgård. Kolonilotten innehåller ett litet hus för dina verktyg, vita staket som kan göra vilken granne som helst avundsjuk och såklart utrymme för att gro växter i. Paketet innehåller även allt som behövs för att komma igång med din första odling. Du kan köpa det här (länk till butik).

Gör en egen fotobok

Spara dina minnen och designa dig egen fotobok hos Smarphoto! Vill du ha färgat omslag med foto på framsidan eller en pärm i läderimitation? Vill du lägga in en personlig text mellan bilderna? Valmöjligheterna är närmast oändliga och här skapar du enkelt din helt egen fotobok. Du kan skapa din bok här.

Gör en egen kokbok

Det är omöjligt att komma ihåg alla dina favoritrecept utantill. Samla ihop alla populära rätter i en personliga kokbok hos Smartphoto. Välj en snygg design, lägg till egna foton och ta med några praktiska klistermärken för att visualisera din favoritmat. Du kan göra din kokbok här.

Måla och rita

Föredrar du att måla i en målarbok så kan du köpa den här fängslande boken från Adlibris som lockar med mängder av fantastiska teckningar som du kan färglägga och ge ett personligt uttryck. Du hittar den här (länk till butik).

Frossa i 1960- och 1970-talsmönster med Stina Wirséns modeskissbok. Gatumode, cocktailparty och exklusiva skor. Här får du vara med och bygga bilderna av gatumodet och 1920-talssalongerna. Du kan köpa den här (länk till butik).

Bordsstaffli i furu från Adlibris som är lätt att fälla ihop, transportera och förvara. Du kan klicka hem det här (länk till butik).

Färgpennor i 20 olika färger från Staedtler. Du kan köpa dem här (länk till Åhléns).

Gold Line penslar från Adlibris med nylonhår och kort lackat träskaft. En mycket bra allroundpensel till både tunna och tjockflytande färger. Du kan köpa dessa här (länk till butik).

Vattenbaserad akrylfärg som torkar matt från A-color. En bra plakatfärg som passar till papper, trä, papp med mera. Du kan köpa den här (länk till butik).

Canvastavla från Adlibris. Lämplig till både akrylfärg och oljefärg. Du kan köpa den här (länk till butik).

Stickning, virka eller sy

Lär dig sticka! Den här boken av Libby Summers ger dig den första vägledningen i konsten att sticka. Du får lära dig att lägga upp maskorna till din första stickning och sedan att skapa föremål från enkla saker till hemmet eller lättstickade plagg till mer avancerade modeller och mönster. Finns att klicka hem här (länk till butik).

Virka mysiga gosedjur från den populära virkdesignern Kerry Lord. I boken finns det en charmig biografi till varje djurkompis och varje beskrivning har tydliga steg-för-steg-instruktioner och varje djur kan virkas i fyra olika storlekar. Projekten är indelade i tre olika svårighetsnivåer. Du kan köpa den här (länk till butik).

Adlibris Color Pack med 12x100g nystan av mjukt bomullsgarn i härliga färgkombinationer. Garnet passar både till virkning och stickning. Finns i fler färger. Du kan köpa det här (länk till butik).

Symaskin från Singer perfekt för såväl den vana användaren som amatören. Den har alla de funktioner du behöver för att sy allt från gardiner, kuddfodral och kläder. Du kan köpa den här (länk till butik).

Härliga stickor av bambu från Adlibris som är slitstarka och av bra kvalité Passar perfekt till att sticka större plagg. Du kan köpa dem här (länk till butik).

Adlibris bambu rundstickor tillverkade av högsta bambukvalitet. Stickorna är lätta och smidiga att använda. Stickorna finns i många storlekar. Du kan köpa dem här (länk till butik).

Baka

Set med fyra bakbunkar i olika storlekar och färger från Modern House. Alla skålar har handtag och de två största har en gummerade fötter i botten så att de står stadigt på bänken. Du hittar dem här (länk till Cervera).

Kakstämplar för att göra bakningen extra rolig och fin från Nordic Ware. Du hittar dem här (länk till Bagaren & Kocken).

Relaterade artiklar
14 mysiga inredningsdetaljer att ersätta julpyntet med
Vita klänningar 2021 – våren och sommarens finaste trend
Vårens snyggaste plagg i blå toner – 24 trendiga köptips