Bland pumpor, spöken och zombies – 10 tips på pyssel till Halloween

Bland pumpor, spöken och zombies – 10 tips på pyssel till Halloween

Gör om dina dockor till zombies och toarullar till fladdermöss. Baaam har samlat tio läskiga pyssel för både vuxna och barn lagom till Halloween.

Läs mer: 13 tips! Så fixar du lyxigaste Halloween-festen

Oavsett om du ska dekorera till Halloween-festen eller göra något kreativt med ditt barn så är högtiden ett utmärkt tillfälle att pyssla. Förvandla dina gamla dockor till zombies, skapa blödande ljus, lysande ögon och minipumpor med enkla medel. Baaam har samlat de tio bästa DIY-tipsen från Pinterest.

SpindelnätVik ihop en svart soppåse, tejpa och klipp mönster som bilden visar. Veckla ut och du har dig ett superenkelt spindelnät.

Minipumpor


Skippa de dyra minipumporna i butikerna och skapa dina egna. Plocka fram en svart, vattenfast tuschpenna och måla ut ett ansikte på clememtiner eller satsumas.

Zombiedockor


Kan du tänka dig att offra några av dina gamla (eller barnens) dockor? I så fall är det lätt att omvandla de till läskiga små zombiedockor. Riv sönder kläderna, kladda med lite låtsasblod, rufsa till håren och måla ansiktena vita.

Lysande ögon


Skapa kusliga, lysande ögon i mörkret med toarullar och glowsticks. Skär ut olika ögon i toarullarna, böj en glowstick så att den börjar lysa och tejpa eller häfta igen ändarna på toarullarna. PLacera på hyllor eller häng upp i taket.

Kottspindlar


Perfekt pyssel för barnen! Ut och samla ihop ett gäng kottar. Klipp piprensare på hälften och kila fast i kottarna som ben till spindeln. Limma fast ögon i olika storlekar.

Mjölkspöken


Limma ihop öppningarna på tomma mjölkpaket och klipp till en mantel nertill. Måla med vit färg, låt torka och måla ansikten med svart. Fäst en fiskelina i toppen och häng upp i taket eller trädgården.

Fladdermöss


Klipp toarullar i två delar och måla svarta. Klipp ut vingar och öron i svart papper och limma fast tillsammans med ögon.

Konserverade huvuden


Lägg gummimasker i stora glasburkar och fyll på med vatten. Lägg till en glowstick eller annan vattentålig lampa för extra läskig effekt i mörkret.

Blödande ljus


Gör dina vanliga, vita stearinljus redo för Halloween genom att droppa rött stearin över dem som blod. Tryck in spikar i de färdiga ljusen.

Stranger Things-pumpa


Måla en pumpa vit, låt torka och måla på alfabetets alla bokstäver. Vira en ljusslinga runt pumpan i äkta Stranger Things-stil.

Foto: Fireflies and mudpies, Love from the oven