Minttu cinnamon bun kommer tillbaka

Minttu cinnamon bun kommer tillbaka

Efter förra årets succé gör Minttu cinnamon bun återigen entré på butikshyllorna. Servera som traditionell shot eller lyxig freakshake – här är allt du behöver veta om den nygamla favoriten!
TV: Glöggdrink med vaniljglass och marinerad apelsin
0:34

Efter reklamen: TV: Glöggdrink med vaniljglass och marinerad apelsin

(0:34)

Slå på ljud

Förra året lanserade det finska likörmärket Minttu en hyllning till det svenska fikat – nämligen Minttu cinnamon bun. En läcker kombination av nygräddad kanelbulle och frisk mint i flytande form.

Nyheten gjorde inte helt oväntat succé, och sålde (hör och häpna) slut på mindre än en minut.

Minttu cinnamon bun med lägre alkoholhalt

För de som inte hann haffa en flaska förra året kan vi med glädje meddela att Minttu cinnamon bun kommer tillbaka – och denna gång med lägre alkoholhalt.

– Vi är stolta över att fortsätta erbjuda nya, spännande smaker som baseras på den klassiska Minttu peppermint. I år känns det dessutom extra roligt att succén Minttu cinnamon bun lanseras med lägre alkoholhalt, något vi märkt att allt fler efterfrågar, säger Lisa Seifert, varumärkesansvarig för Minttu, i ett pressmeddelande.

För de som är sugna på att testa hur shot med smak av kanelbulle faktiskt smakar gäller det att vara snabb. Drycken sälj precis som förra året i limiterad upplaga, och sammanlagt finns det 500 flaskor att tillgå via Systembolagets beställningssortiment.

Så gör du Minttu Fika-Freakshake

Minttu cinnamon bun passar som tillbehör till det svenska fikat eller som ingrediens i en glassig shake. Här är ett exempel på läskande recept!

Du behöver:

  • 50 ml Minttu twist cinnamon bun
  • 50 ml kallt kaffe
  • 200 ml havre- eller mandelmjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakaopulver

Gör så här:

Blanda ingredienserna i en mixer. Häll upp drinken i ett glas, gärna ett milkshakeglas eller en stor glasmugg. Tillsätt vispad grädde, pudra över kanel och garnera med chokladströssel, chokladgodis och non-stops.

Foto: Minttu

TV: Kall Irish Coffee-drink med Baileys och isbitar av kaffe
0:38

Efter reklamen: TV: Kall Irish Coffee-drink med Baileys och isbitar av kaffe

(0:38)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Blossa årgångsglögg 2021 – så smakar årets upplaga
Populär pralin försvinner från Aladdinasken – här är årets nya smak
Juleskum 2021 – Så smakar årets skumtomtar