Du behöver:
1 flaska rosévin (gärna mer torrt än sött)
1 dl brandy/konjak
1 dl Grand Marnier
4 1/2 dl sodavatten
2 blodapelsiner
2 lime
2 1/2 dl kulor av vattenmelon
1/2 liter jordgubbar
Recept: Svalkande isglass med mango och vitt vin
Så här gör du:
Börja med att förbereda frukten; skär blodapelsinen och limen i tunna skivor, gör kulor av vattenmelonen (med hjälp av ett kuljärn) och skär jordgubbarna i skivor.
Häll all frukt i en fin kanna och häll i rosévin, brandy, Grand Marnier och sodavatten över och rör om. Låt det stå ett tag i kylskåpet så frukterna hinner marineras av vätskan – då blir det som godast!
Servera i snygga glas tillsammans med mycket is och njut!
Läs även:
Vit sangria med cava och vattenmelon
Drink med mousserande vin, glass och hallon
Så gör du världens godaste bellini med hallonsorbet och cava
Foto: IBL