Läs också: Recept: Blondies med Nutellaswirl (allt du behöver!)
Hemmagjord Nutella
Ingredienser
200 g hasselnötter
2 msk kakao
1-2 msk kokosolja
1-2 msk agavesirap
Gör så här:
Rosta nötterna på 200 grader på en plåt i ugnen i 4-6 minuter eller i en het stekpanna tills de fått en fin yta. De får inte bli brända, håll koll!
Låt svalna, rulla dem mellan händerna eller i en kökshandduk så du får bort det mesta av skalet.
Lägg nötterna i en mixer och mixa tills det blir ett hasselnötssmör. Det kan ta 10-20 minuter beroende på mixer. Stanna med jämna mellanrum och blanda runt så att allt blir mixat till en slät massa.
När det har blivit ett smör lägger du i de andra ingredienserna och mixar tills det är blandat.
Lägg upp i en fin glasburk och förvara i kylen. Servera Nutellan på en smörgås, ät den med sked (vår favorit!) eller tillsammans med denna nyttiga bananglass!
Läs också: Recept: Mumsiga nutellabrownies – på bara tre ingredienser
Läs också: Recept: Världens godaste Nutellapannkakor
Har du kokosolja över? Gör egen bananglass!
Två portioner
Ingredienser
2 st bananer
1 dl kvarg
1 tsk kokosolja
1 tsk vaniljpulver
Gör såhär:
Hacka bananerna i slantar och frys in. När de är frysta så tar du ut dem och mixar med övriga ingredienser till en mjuk och krämig konsistens. Söta eventuellt med agavesirap och blanda i hackade torkade frukter.
Ställ in den i frysen en stund och ta sedan ut den och servera en kula glass tillsammans med en klick Nutella!
Läs också: Recept: Nyttiga nutellabollar med fyra ingredienser