Recept: Juliga julgranscupcakes

Imponera till adventsfikat med julgranscupcakes. Kanske det gulligaste – och godaste – du har smakat på länge!

Julgranscupcakes (cirka 12 stora eller 24 små cupcakes)

Du behöver:

125 g rumstempererat smör

1,5 dl strösocker

2 ägg

1,75 dl mjöl

3 msk kakao

1 tsk bakpulver

2 msk mjölk

Dekorationer

Frosting/smörkräm:

425 g florsocker

2 msk mjölk

1 tsk vaniljextrakt

Grön karamellfärg

Gör såhär:

Sätt ugnen på 190 grader. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt sedan äggen och mjölken och vispa till en slät smet. Häll sedan i mjöl, kakao och bakpulver och rör om till en slät smet. Fördela smeten i formarna (12 stora eller 24 små). Baka mitt i ugnen i 15 minuter. Ta ut och låt svalna på galler.

Frosting:

Vispa smöret vitt och fluffigt i ungefär fem minuter. Se till att smöret verkligen mixas, annars kan frostingen bli väldigt tung. Tillsätt vaniljextrakt, karamellfärg och 100 gram florsocker när smöret är uppvispat. Blanda i cirka två minuter och tillsätt sedan 1 msk mjölk och ytterligare 100 g florsocker och fortsätt vispa. Tillsätt sedan resten av florsockret tills det tar slut. Om konsistensen blir för lös – tillsätt mer florsocker. Om den blir för hård – tillsätt en tsk mjölk.

När frostingen når önskad konsistens, häll den i en sprits och spritsa försiktigt på de svala cupcakesen. Dekorera med silverkulor eller annat pynt!

Fler juliga recept:
4 varianter på goda glöggdrinkar
Gör julbaket lite roligare i år – här är recepten
Inspireras av emoji-pepparkakorna till julbaket

Foto: All Over Press