
Recept: Juliga julgranscupcakes
Imponera till adventsfikat med julgranscupcakes. Kanske det gulligaste – och godaste – du har smakat på länge!
Julgranscupcakes (cirka 12 stora eller 24 små cupcakes)
Du behöver:
125 g rumstempererat smör
1,5 dl strösocker
2 ägg
1,75 dl mjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk
Dekorationer
Frosting/smörkräm:
425 g florsocker
2 msk mjölk
1 tsk vaniljextrakt
Grön karamellfärg
Gör såhär:
Sätt ugnen på 190 grader. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt sedan äggen och mjölken och vispa till en slät smet. Häll sedan i mjöl, kakao och bakpulver och rör om till en slät smet. Fördela smeten i formarna (12 stora eller 24 små). Baka mitt i ugnen i 15 minuter. Ta ut och låt svalna på galler.
Frosting:
Vispa smöret vitt och fluffigt i ungefär fem minuter. Se till att smöret verkligen mixas, annars kan frostingen bli väldigt tung. Tillsätt vaniljextrakt, karamellfärg och 100 gram florsocker när smöret är uppvispat. Blanda i cirka två minuter och tillsätt sedan 1 msk mjölk och ytterligare 100 g florsocker och fortsätt vispa. Tillsätt sedan resten av florsockret tills det tar slut. Om konsistensen blir för lös – tillsätt mer florsocker. Om den blir för hård – tillsätt en tsk mjölk.
När frostingen når önskad konsistens, häll den i en sprits och spritsa försiktigt på de svala cupcakesen. Dekorera med silverkulor eller annat pynt!
Fler juliga recept:
4 varianter på goda glöggdrinkar
Gör julbaket lite roligare i år – här är recepten
Inspireras av emoji-pepparkakorna till julbaket
