Levla upp kladdkakan med jordnötssmör

Levla upp kladdkakan med jordnötssmör

Hur gör man en kladdkaka ännu godare? Man adderar jordnötssmör, såklart. Testa det här enkla och smarriga receptet.

Läs mer: Den här ”lasagnen” med jordnötssmör och grädde KAN vara världens galnaste dessert

Kladdkaka med jordnötssmör

Du behöver:

100 g smör

2 ägg

2,5 dl socker

1,4 dl mjöl

2,5 msk kakao

0,5 tsk vaniljsocker

nypa salt

90 g crunchy jordnötssmör

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader och smöra och mjöla en ca 16 cm i diameter rund form. Smält smöret i kastrull. Blanda ägg och socker i en bunke. Tillsätt mjöl, kakao, vaniljsocker, nypa salt och smöret. Blanda ihop till en slät smet. Fyll halva formen med smeten, lägg i jordnötssmöret och täck med resten av smeten. Grädda i ugnen ca 15-20 minuter.

Recept lånat från Allers: Madeleine Appelgren

Foto: IBL, TT