
Recept: Så gör du saftiga kanelbullar
Äntligen är det kanelbullens dag! Baaam ger dig receptet som garanterar perfekta, saftiga kanelbullar.
Saftiga kanelbullar

Räcker till cirka 30-40 stycken
Du behöver:
5 dl mjölk
50 gram jäst (för söta degar)
1,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
1 tsk malen kardemumma
15 dl vetemjöl
125 gram rumstempererat smör
1 st ägg till pensling
Pärlsocker att garnera med
Fyllning
125 gram smör
1,5 dl strösocker
2 msk mald kanel
Psst! Tips! Spara inte med smöret – du kan gärna ta lite extra i fyllningen för extra saftiga bullar!
Gör så här:
1. Värm mjölken till cirka 37 grader (fingervarmt!). Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölken. Rör om försiktigt tills jästen har lösts upp.
2. Tillsätt socker, salt, kardemumma, smör och nästan allt vetemjöl – spara lite till själva utbakningen. Var varsam med mjölet så att du inte tar för mycket, då blir bullarna torra. Arbeta ihop till en smidig deg (ta i ordentligt!).
3. Täck degen med en kökshandduk och låt degen jäsa till dubbel storlek, i cirka 30 minuter.
4. Gör i ordning fyllningen, rör samman ingredienserna.
5. Lägg upp degen på ett mjölat bord, och dela den i två delar.
6. Kavla ut varje del till en rektangulär platta, cirka 20 x 50 centimeter. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär cirka 1,5 centimeter breda skivor och lägg dem med den rullade delen uppåt i en bullform.
7. Låt bullarna jäsa övertäckta i 20 till 30 minuter. Värm ugnen till 250 grader under tiden.
8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och dekorera med pärlsocker.
9. Grädda i mitten av ugnen i 8–10 minuter. Låt bullarna svalna övertäckta med bakduk.
10. Njuuut! Gärna med ett kallt glas mjölk eller kaffe.
Foto: All Over Press