Recept ramen på snabbnudlar

6 enkla recept – så gör du snabbnudlar till trendig ramen

Vi vet hur det är. Sista veckan innan lönen och kortläsaren på Ica visar ”medges ej”. Men det går att äta billigt. Baaam listar 6 sätt att hotta upp studentklassikern snabbnudlar.

Vi har alla varit där. I kassan på snabbköpet när kön ringlar sig lång bakom en och kortmaskinen ger ifrån sig ett ilsket ljud. Det är inte kul men heller inte så konstigt om kassan klirrar tomt framåt slutet av månaden.

Mat är dyrt – men det går att göra en bra och billig middag. Varför inte med härliga budgetklassikern snabbnudlar? Här är 6 sätt att hotta upp nudelpaketet och faktiskt få en god middag på köpet. Som dessutom är riktigt snäll mot plånboken.


1 . Snabbnudlar med broccoli, chili och champinjoner

Koka upp nudlar enligt recept. Snabbstek champinjoner, broccoli och chili i en panna. Rör samman tillsammans med kryddorna.

2. Snabbnudlar med pocherat ägg och champinjoner

Koka nudlarna och stek svampen. Medan nudlarna kokar, rör vattnet i en cirkel och knäck i ett eller två ägg. Låt dem kokas med och ”pocheras”. Servera allt som nudelsoppa tillsammans med kryddorna.

3. Teriyakinudlar med broccoli och morötter

Koka upp nudlarna som vanligt samt stek några valfria grönsaker, som broccoli och morötter. Rör samman allt och häll över teriyaki.

4. Kryddig nudelsoppa med sriracha

Stek vitlök och vårlök i en stekpanna och koka nudlarna tillsammans med två ägg. Blanda samman och krydda med soya och sriracha. Strö över koriander.

5. Vitlöks- och parmesankryddade nudlar

Koka nudlarna och häll av vattnet. Hacka vitlök och stek i pannan, häll över nudlarna och strö på parmesan. Har du inte parmesan går det bra med vilken annan smakrik hårdost som helst.

6. Snabbnudlar à la mac and cheese

Koka nudlarna och häll av vattnet. Ha i kryddpåsen, klicka i en matsked crème fraiche och lite riven ost och blanda.

Relaterade artiklar

Ja, tack! 5 avokadorecept med bara två ingredienser

Laga den indiska vegofavoriten palak paneer hemma med Killmaterskans enkla recept

Här är sajten som gör recept av dina matrester