red flag emoji trend

Därför har red flag-emojin tagit över hela internet

Red flag-emojin syns överallt på sociala medier just nu. Varför då och vad betyder egentligen red flag-trenden? Baaam reder ut begreppet.
5 snackisar från veckan som gått
1:20

Efter reklamen: 5 snackisar från veckan som gått

(1:20)

Slå på ljud

Vi älskar ju helt klart våra emojis, i det digitala klimatet kan de både förstärka och mildra budskapet vi vill få fram. Den senaste tiden har en emoji verkligen tagit internet med storm, nämligen den röda flaggan, eller "red flag" som den kallas.

Trenden, som startade i början av oktober, innehåller oftast en rad som följs av ett stort antal röda flaggor. Trenden syftar till att väcka uppmärksamhet till olika problematiska beteenden, vilket ofta sker på ett humoristiskt sätt. Det kan till exempel handla om tveksamma dejtingbeteenden eller att någon föredrar att ha ananas på sin pizza.

Enligt Twitter har användandet av red flag-emojin ökat med 616 procent i Storbrittanien, bara den senaste veckan, så trenden är helt klart på uppgång. Trenden har även fått hård kritik av personer som använder sig av skärmläsare då läsaren blir tvungen att läsa upp ""triangular post on flag" cirka 40 gånger.

Vad är red flag-trenden?

Red flag-trenden startades enligt CNET av användare på Black Twitter, som listade varningstecken att se upp för när man dejtar. Till exempel "TEXT SLOW BUT ALWAYS ON SOCIAL MEDIA" eller "I'm cool wit all my exes."

Sedan dess har memen utvecklats ännu mer till att inte bara varna för tveksamt dejtingbeteende utan även halvproblematiska beteenden i stort. Till exempel som dessa:

Även företag som Pepsi och Twitter har hoppat på trenden.

Vad betyder red flag-trenden?

Enligt Merriam Webster-Dictionary används ofta en "red flag" för att "identifiera och uppmärksamma på ett problem" och som en varningssignal. På stranden signalerar till exempel en röd flagga att det är starka strömmar vid platsen som kan orsaka skada eller död, och i sociala sammanhang betyder "red flag" oftast att interaktion med en viss person bör avslutas omedelbart.

Red flag-trenden syftar till att väcka uppmärksamhet på problematiska företeelser, men på ett schysst eller humoristiskt sätt.

Foto: TT

Källa: USA Today

Relaterade artiklar
Uppgifter: Facebook planerar att byta namn nästa vecka
Nya förslaget: Nu blir studielånet tio gånger dyrare
Nya iPhone 13 är här – med kameror som håller för riktig filmproduktion