Hit ska du resa i sommar – baserat på ditt stjärntecken

Inga idéer på var du ska använda dina semesterdagar i sommar? Ta inspiration från ditt stjärntecken.

Läs mer: Pratglad och utåtriktad – här är 6 fördelar med att vara extrovert

Väduren

Väduren är spontan, impulsiv och rastlös – det tar sig uttryck även på semestern. Du är typen som kan få ett plötsligt infall att ta en båttur till en annan del av landet, köpa biljetter till en lokal teaterföreställning eller testa restaurangen där du inte förstår vad som finns på menyn. Väduren är ofta stark, tävlingsinriktad och tycker om att träna och hålla kroppen i rörelse. Du behöver bli av med all din överskottsenergi – därför passar en aktiv semester dig perfekt. Upplev den fantastiska dykning och snorkling som finns på Santorini, Grekland.
Hotellförslag: Aretousa Villas

Oxen

Oxen strävar efter lugn och trygghet i livet. Det är viktigt med stabilitet, annars har Oxen svårt att slappna av. Men när du väl ska slappna av och njuta är du riktigt bra på det och uppskattar god mat, ordentligt med sömn, massage, filmer, böcker och andra nöjen. Semestern är Oxens chans att bara få vara och slippa flaxa runt. Den perfekta resan för dig är en lat solsemester till exempelvis Mallorca, Spanien. Det ultimata för dig är ett mindre hotell, värdshus eller B&B där du slipper högljudda barnfamiljer och kan koppla bort vardagen.
Hotellförslag: Hotel Can Moragues

Tvillingarna

En Tvilling är rastlös, nyfiken och söker ständigt förändring. Det går fort för Tvillingen och du upptäcker ständigt nya intressen med stor entusiasm. Du är ett socialt proffs som tycker om utbytet av idéer, spännande samtal och att möta nya kulturer. Du har nära till skratt och i ditt sällskap har man sällan tråkigt – en resa till Rio De Janeiro, Brasilien, är en perfekt semester.
Hotellförslag: Mama Shelter

Kräftan

Kräftan är ett empatiskt och känslosamt tecken som gärna undviker sådant som kan vara farligt. Kräftan kan lätt få hemlängtan om de känner sig ensamma eller osäkra – därför kan resor vara lite av en prövning. Du är inte den bästa på planering, entusiasm går ofta före struktur och ansvar. En resa till välprövade turistorten Split, Kroatien, passar dig.
Hotellförslag: Lanterna Rooms

Lejonet

Lejonet vill leda, stå i rampljuset och få bekräftelse. Du är social och tar ganska direkt plats, är omtänksam, varm, modig och generös. Lejonet drivs av en vilja ordna och ställa saker tillrätta och vill agera direkt när de ser en ohållbar situation. För de här insatserna vill du även bli bekräftad, sedd och hörd. Få ut det bästa av din generösa natur och volontärarbeta med havssköldpaddor i Mombasa, Kenya.
Hotellförslag: Serena Beach Resort & Spa

Jungfrun

Jungfrun är intelligent och analytisk med en förmåga att anpassa sig till situationen. Du oroar dig ofta för saker och vill på en resa ha koll på allt i förväg, hur du tar dig till hotellet, när du ska åka till flygplatsen osv. Du är undersökande, sanningssökande och vill veta allt om hur världen fungerar. En plats full av historia och kultur, så som Rom, Italien, är en fin semesterort för dig.
Hotellförslag: Capitolium Rooms

Missa inte! Från brutalt dumpad till att bestiga Europas 49 högsta berg: ”Det bästa som kunde hänt mig”

Vågen

Vågen letar ständigt efter balans och harmoni i livet. Du tycker om när det är vackert runt omkring dig och behöver ofta lite tid för att tänka igenom dina beslut. Du avskyr konflikter och vill ha lugn och ro runt dig själv och mellan andra. Vågen jämför ofta saker med varandra och har som resultat höga förväntningar på sin tillvaro. Vågen, som uppskattar skönhet och konst, ska resa till Paris, Frankrike.
Hotellförslag: Vic Eiffel

Skorpionen

Skorpionen har en förmåga att känna av personer och stämningar likt ett sjätte sinne. Du är passionerad, lite dramatisk och har ett behov av att saker händer. Du är orädd, dras till den mörkare sidan och söker makt och kontroll. Ta tillvara på din orädda natur (och samtidigt utmana ditt behov av kontroll) genom att hoppa bungeejump och utforska den fantastiska naturen i Auckland, Nya Zeeland.
Hotellförslag: Grand Mercure Auckland

Skytten

Skytten har en optimism och vänlighet som är svårt att värja sig mot. Ditt mål är total frihet och du skyr rutin och detaljerade planer som pesten. Skytten har lätt att lita på andra, är impulsiv och oförutsägbar. Skytten är det tecken som har närmast band till naturen, därför känns det passande att du utforskar det rika växt- och djurlivet på Madagaskar.
Hotellförslag: Clair De Lune

Läs mer: Så får du en sundare relation till mobilen – 4 tips från psykologen

Stenbocken

Stenbocken är ambitiös och har alltid siktet inställt på sina mål. Detta gör dig försiktig med hur du spenderar dina pengar, en extravagant och kostsam resa är inget för dig. Stenbocken är praktiskt, realistisk och ser ingen utmaning som för stor. Du ska resa till budgetvänliga Budapest, Ungern.
Hotellförslag: Residence Baron

Vattumannen

Vattumannen värderar rationellt tänkande högt och är bra på att ge hopp, komma med nya idéer och se framåt. Du är tolerant till världen, uppfattas ofta som lite egen och har inga problem med det. Du är den som står emot när alla andra följer strömmen. Ett lite udda och fint resmål som Saranda, Albanien passar dig.
Hotellförslag: Hotel Maestral

Fiskarna

Fisken är drömsk, känslig och låter ofta tankarna vandra iväg. Du kan ha svårt att skilja på verklighet och fantasi, har lätt att lära känna andra och vill gärna ha djur och växter runt omkring dig. Fisken har lätt att ta in andra människor och deras känslor och har ofta en kreativ ådra. Låt tankarna vandra fritt på en yoga-resa till Sanur, Bali.
Hotellförslag: Dampati Villas

Från väduren till fiskarna – 15 fina smycken med stjärntecken

Smycken med stjärntecken – 15 snygga köp


Här hittar du 15 personliga smycken med stjärntecken

Foto: IBL

Mer livsstilsinnehåll från oss på Baaam: