Semestersugen men pank? Fem knep för att resa lyxigt till budgetpris

Semestersugen men pank? Fem knep för att resa lyxigt till budgetpris

Resa lyxigt till budgetpris – går det ens? Jodå, Baaam har knepen som gör att du hittar billigare biljetter, boende och får dig uppgraderad på flyget.

Läs också: Så sparar du 10 000 till semestern – utan att märka det

Håller du på att planera semester? Baaam har budgettipsen och knepen som gör din resa både lyxigare och billigare på samma gång (tro det eller ej – det går faktiskt att kombinera!).Surfa privat när du bokar biljett

Har du tänkt på att flygbiljetterna ökar i pris ju oftare du kollar? Anledningen är att flygbolagen använder cookies för att hålla koll på vad du söker efter, och låter därför priserna gå upp i takt med att du går in oftare. Surfa privat i inkognitoläge när du ska leta biljett till rätt pris.


Få tillgång till lounger på flygplatsen

Om du flyger business har du i regel tillgång till flygbolagets lounge på flygplatsen, men det går även att köpa sig förbi villkoren. Kreditkort som Eurocard ger dig tillgång till lounger världen över (och dessutom bjuder de på gratis reseförsäkring!). Priority Pass kostar en slant om året, men fungerar som biljett till de eftertraktade flygplatsloungerna med gratis wifi, tidningar, alkohol och mat.


Boka biljett på tisdagar

Rykten i resebranschen säger klockan 15.00 på tisdagar är den perfekta tiden att boka flygbiljett. Vad det beror på eller varför det är så är oklart, men det skadar ju inte att testa!

budgettips resa

Ett hett restips är att boka flygresan en tisdag.


Upptäck Airbnb

Har du inte vågat testa Airbnb ännu? Då är det hög tid nu. Via sajten, där folk världen över hyr ut ett rum eller hela sina lägenheter, kan du till ett billigare pris bo centralt och lyxigt under resan.


Skippa weekendresan

Det är i regel billigast att flyga mitt i veckan, men att flyga hem på söndagar brukar trissa upp priserna. Passa på att ta en extra dag ledigt och åk hem på måndagen istället för att hålla nere biljettpriset.

Läs även: Sex sätt att maxa ledigheten 2018 redan nu

Foto: IBL